Marmitek LW11G dimmer aansluit probleem

Marc71

  • #1
Ik heb een X10 inbouwsetje gekocht om te testen hoe dit functioneert, functioneert het lekker dan ga ik meer aansluitingen in mijn woning voor X10 schakelaars vervangen..

Helaas loop ik al bij de eerste poging tegen een aansluitprobleem aan. Ik heb mijn oude bestaande, normale, dimmer afgekoppeld en probeer nu de LW11G aan te sluiten.

Het betreft hiereen halogeenlamp die nu ook al gedimpt wordt, werkt prima.

De oude dimmer heeft keurig een bruine en zwarte draad voor "L-pijltje omhoog" en "L-pijltje omlaag", oude dimmer doet het ook prima.

De nieuwe dimmer rept over aansluiting van drie draden, L-omhoog, L-omlaag en NUL.. Naast een bruine en een zwarte dus ook nog een blauwe..

Nu zit er hier "in de muur" geen blauwe draad en voorzover ik het snap (en dat is per definitie onvoldoende ;-) zou er ook geen blauwe draad in een schakelaar moeten zitten..

Ik heb de LW11G aangesloten aan alleen de bruine en de zwarte en dat werkt in ieder geval niet, zekering van de schakelaar is in orde.

Ik heb inmiddels de LW11G weer afgekoppeld en de oude vertrouwede schakelaar er weer opgezet, werkt weer prima..

Wie helpt ?
 

Swtkc

  • #2
Deze dimmer heeft spanning nodig dus een nul (blauwe draad) bijtrekken van de centraaldoos in het plafond naar je dimmer.
Succes
Swtkc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
2
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu