Magneetschakelaar en druksensor

Ronvdhey

  • #1
Om te voorkomen dat mijn waterpomp defect zou raken als er geen watertoevoer is heeft de vorige bewoner het volgende geinstalleerd.
Een magneetschakelaar van Hager ES220A en een drukschakelaar van Schneider type XMX. Als er geen water is schakeld de magneetschakelaar uit. Echter dit laatste werkt niet. Nergens kan ik een aansluitschema vinden van zowel de ES220 als de XMX niet. Wie kan helpen
 

Speedypul

  • #2
De xmx is eigenlijk bedoelt om de pomp tot een ingestelde druk te laten draaien vervolgens deze uit te schakelen om hem vervolgens op de ingestelde lage druk weer in te laten schakelen.
(Afslag en differentie zijn beide afzonderlijk in te stellen)

Staat de pomp in verbinding met een reservoir, dat je een laagwaterbeveiliging nodig hebt.

Schakelschema van xmx staat op site van fabrikant!
 

Ronvdhey

  • #3
De pomp staat aangesloten op een cooperatie die het water uit een put halen, in ieder geval kun je er niet 100% van op aan en we zijn er niet altijd bij. Uit de XMX komen maar 2 draden (bruin en blauw) maar het ging me meer om de ES220. Wat moet ik daar op A1 en A2 zetten om de magneetschakelaar aan of uit te zetten. Uiteindelijk is het de ES220 die de pomp schakeld. Sorry ik ben maar een hobbyist dus weet het misschien niet voldoende duidelijk te maken.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
A1 & A2 is de spoel van het relais, als je daar spanning opzet wordt het relais aangetrokken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
26
22
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu