Losse sensor en buitenlamp

Willem269

  • #1
Hallo, ik probeer een losse sensor en een buitenlamp aan de praat te krijgen. Heb volgens mij alles aangesloten zoals moet. Aarde voeding naar aarde lamp, blauw uit voeding naar blauw in sensor en blauw van lamp. Zwart van voeding naar zwart van sensor en rood van sensor naar zwart van lamp.
Op de sensor zit een rood lichtje. Zonder dat er een lamp in het armatuur zit brandt dit constant. Draai ik een lamp in het armatuur, dan gaat het rode lampje uit. Maar al met al reageert de sensor niet. Iemand een idee wat het kan zijn? Moet erbij zeggen dat de sensor zeven jaar buiten bedrijf (droog opgeborgen) is geweest. Als ik de sensor rechtstreeks naar de lamp schakel (blauw-blauw, zwart-zwart) brandt de lamp uiteraard constant.
Groet,
Willem
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor sensor gaat het om, beweging of schemer of combinatie van beide? Zoals jij het beschrijft lijkt de aansluiting correct.
 

Willem269

  • #3
Hallo,
volgens mij is het een combinatie. We hebben hem vroeger gebruikt en als er een kat langs liep, ging de lamp aan. (Of als we er zelf langs liepen natuurlijk). Achterop zitten drie draairegelaars, een met een zon en een maan (voor bij welk moment van de schemering hij moet gaan reageren), een met een klokje (voor de duur van het branden van de lamp) en een met een plus en een min. Daarvan weet ik zo gauw niet waar die voor dient.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Neem aan dat je het onder de juiste omstandigheden hebt getest. Dus in het donker en met beweging. Ik denkt dat het +/- knopje voor de gevoeligheid van de bewegingsensor is. De sensor zou natuurlijk in die 7 jaar ook kapot kunnen zijn gegaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu