Inregelen ventielen in losse spiro tbv wtw

Poff12

  • #1
Beste forumleden,

Ik zit in de laatste fase van mijn WTW project. Ik ga de ventielen inregelen. Ik heb echter drie ventielen gemonteerd in losse 125mm spiro. Dat geeft mij een uitdaging bij het inregelen, ik kan immers de trechter van de vleugelradanemometer nergens tegenaan zetten. Wie heeft hier ervaring mee en kan mij van advies voorzien?

Wat ik zelf kan bedenken:
-Uiteinde kanaal toch maar in een plaat hout zetten
-Luchtdichte zak om de buis tapen en daar tevens de trechter in zetten (je moet het voor je zien denk ik).

Hoor graag.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn ook ronde opzetstukken, die schuif je er overheen verwacht ik. Maar als je al een vierkante hebt, kan je misschien het makkelijkste zelf er even een plaatje hout achter monteren voor de meting.

1687356197271.png
 

Poff12

  • #3
Dat is inderdaad wel een oplossing denk ik. De toeter over de ventielen schuiven tot de toeter klemvast op het ventiel zit. Ik heb ronde ventielen, dus dat moet wel lukken. Ik vraag mij dan alleen nog of of de meetwaarde dan anders is omdat de meter is gekalibreert op de gehele lengte van de toeter, terwijl je nu meet vanaf pakweg halverwege de toeter.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Voor thuisgebruik zou dat het verschil niet moeten maken.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Vergeet niet dat met een dergelijk soort meting op deze manier een fout correctie van 10% tot 30% moet worden toegepast.
Dat wordt nog een hele klus om het goed in te regelen..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu