Lekkage vaatwasser whirlpool DWF402

Dree

  • #1
Beste
Ik heb een lekkage onder de monoblock. Dat is van voor gezien achteraan links onderaan. Wat is de functie van dat monoblock? Hoe kun je er best aan? Heeft iemand tips.
Service nr 8542 402 01300/33 9905 017708
model 645 397 10 typ NGLF
Groeten
 

Witte Hond

  • #2
Het lijkt me sterk dat het monoblock zelf lek is, ik denk eerder dat er een gaatje in de kuip zit.

Plaats een looplamp naast het monoblock, en controleer in de vaatwasser of je ergens licht naar binnen ziet komen.

De functie van het monoblock is, het water te ontharden van kalk.
 

Dree

  • #3
Beste Witte Hond,
Bedankt voor uw tip. Bij nader toezien is het inderdaad onwaarschijnlijk dat het monoblock lekt. Met de test met licht vind ik geen lekken in de kuip. Bovenaan het mononblock moeten er dichtingen zitten meen ik, maar hoe kun je eraan? Ik krijg dat achterpaneel onderaan al niet los.
Groetjes
 

Witte Hond

  • #4
Het monoblock zit vast met de grote kunststofmoer in de vaatwasser. Dus de grote moer die over de zoutdop zit. Maar het lijkt me zeer sterk dat deze lek is.

Controleer alles goed, voordat je de halve vaatwasser uit elkaar gaat halen.
 

Dree

  • #5
Bedankt voor je raad en ik ga zeker niet verder demonteren. Ik heb nog met licht van alle kanten, eventuele gaatjes gezocht, maar niets gevonden. Het raadselachtige is wel dat hij niet altijd lekt. Soms, met altijd hetzelfde programma, lekt hij helemaal niet. Als hij lekt is het ook heel weinig. Je moet echt wel geduld hebben om een druppel te zien vallen. Maar de druppels zijn wel altijd onderaan het monoblock. Wel niet altijd op exact dezelfde plaats, dus verspreid over het hele oppervlak van de onderkant van het monoblock.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu