Lamp woonkamer kapot

Maarten77

  • #1
Hallo

Onlangs ging de plafondlamp in mijn woonkamer kapot. Het is nogal een bijzondere lamp met 8 afzonderlijke kleine lampjes dus ik dacht dat er daadwerkelijk met de lamp iets mis was.
Nu ging ik vandaag testen of dit zo was door de lamp van mijn slaapkamer in de woonkamer aan te sluiten. Maar deze deed het ook niet. Toen dacht ik dan ligt het misschien aan de dimmer die ik ooit zelf ipv de lichtschakelaar heb geplaatst. Dus ik haalde die weg en liet de 2 draadjes tegen elkaar zitten maar dit haalde niks uit.
Net een nieuwe schakelaar gekocht, maar dat helpt ook niet. Ik denk niet dat dat het is, maar misschien sluit ik mijn nieuwe schakelaar niet goed aan. Er komen 3 draden uit mijn muur, 2 zwarte en 1 groene. 1 zwarte gaat naar een grijs ding (lasdop heet dat geloof ik). Op mijn nieuwe schakelaar zitten 3 aansluitpunten. 1 daarvan is rood gekleurd. Ik sluit de 2 draden uit mijn muur op de andere 2 aan, dus niet op de rood gekleurde. Uit mijn plafond komen alleen 2 zwarte draden.
Ik denk dat ik een elektricien moet halen, maar misschien is het probleem voor iemand hier herkenbaar en kan ik het met het juiste advies toch zelf oplossen.
BVD
Maarten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Op de lamp zit waarschijnlijk ook een rode (nul) draad aangesloten. Wellicht dat deze slecht contact maakt of in de centraaldoos is losgeschoten. Op de schakelaar sluit je groen aan op het met rood gemarkeerde contact. De zwarte naar de lamp zet je op één van de overige contacten van de schakelaar.
 

Maarten77

  • #3
Dank,
Ik had dit ondertussen ook al van mijn broer gehoord en het is ondertussen weer in orde. De vorige dimmer was dus kapot en de nieuwe schakelaar sloot ik niet goed aan.
Maar nu is het weer goed!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu