Lamp ophangen in de nok

MerelP92

  • #1
Op zolder moet ik drie hanglampen ophangen in de nok. Behalve een constructie timmeren om de lamp aan te hangen kan ik geen alternatief bedenken. Dit is best wat priegelwerk, hebben jullie een beter idee? Dank alvast!
Groet,
Merel

c10e3efc-e65f-4641-9f88-273e23453661.jpeg
 

Kaajee

  • #2
ligt aan wat voor lamp natuurlijk.

Wellicht is een haakje voldoende, weten wij veel.
Hoe zwaar is de lamp?
Wat voor montage mogelijkheden heeft de lamp?
Plaats anders even een foto van de lamp en het ophangsysteem.
Best lastig advies geven zo.....
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

MerelP92

  • #3
Hanglamp van IKEA.

IMG_5451.jpeg
 

Kaajee

  • #4
Persoonlijk zou ik zo'n hanglamp op die plek gewoon met een(flinke) haak ophangen. Dat je die plafond kap dan niet helemaal strak krijgt, zou mij niet deren, valt waarschijnlijk niemand op.
(Eventueel de plafond kap dusdanig bewerken, snijden, knippen dat ie netjes in de nok valt)

Zonder die kap met een decoratief snoer kan ook en zienjenook veel de laatste tijd. Dan volstaat ook een haak met een trekontlasting voor het snoer.

Anders moet je iets gaan fabriceren/timmeren, een driehoek van hout zodat je aan de onderzijde een vlakke kant krijgt. Maar wordt nog best een gepruts om dat blokje netjes in de nok te krijgen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

MerelP92

  • #5
Dank!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
MerelP92 schreef:
Ongeduldig? En dat na net 2 uur wachten. Denk je echt dat de forumleden hier op het puntje van hun stoel zitten om een ieder zo snel mogelijk te beantwoorden? Het zijn vrijwilligers die hier meedoen, geen professionele betaalde hulp (en die is na 17:00 uur al helemaal niet meer bereikbaar).

Dan ter zake: zolang er niets bekend is van de samenstelling van die nok van de zolder, valt er ook niets te zeggen over hoe je het anders kan doen dan met de door jou genoemde te timmeren constructie. Want wat zit er boven dat plafond? Een balk(je), beton? Of wat voor ander materiaal om de lamp aan te bevestigen.

Op welke afstand uit elkaar moeten die 3 lampen hangen? Hoe handig ben je met elektriciteitsaanleg en weet je wat er verstaan wordt onder een lasdoos of een centraaldoos? Weet je eventueel hoe de leiding naar die lamp loopt en komt die draad uit een centraaldoos of zit er alleen het uiteinde van een buis met die twee draden?

Alles wat je hier vermeldt over de situatie, verhoogt de kans dat er een bruikbaar antwoord uit de hoed getoverd wordt! Is het niet door mij, dan misschien door een van de andere forumleden.

Dus kom er maar in met je (nauwkeurigere) beschrijving van de situatie.
 

Kaajee

  • #7
Ik denk dat TS echt geholpen is met het antwoord hoor...... ;-)
(En ik hoop dat de "Dank!" oprecht bedoeld is)
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

MerelP92

  • #8
Ik bedoelde ‘dank!’ Gewoon als dank, dank voor het (snelle) antwoord. Zat verder niets achter, fijn dat iemand zo snel reageert.

@Kees dank voor jouw eerlijke feedback en tips. De lampen hangen in aparte ruimtes (twee slaapkamers en een overloop). Zijn enkel twee draadjes, daarboven zit isolatiemateriaal. Niets om aan te bevestigen, dat is juist de uitdaging.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu