Lager of onderkuip?

padejong

  • #1
Omdat de wasmachine erg veel lawaai maakt en ik merk dat de trommel in de kuip beweegt heb ik het achter paneel verwijdert.
Nu zie ik dat dat de trommel, inclusief het lager, beweegt in het metalen gedeelte van de onderkuip.

IMG_3230.JPG




Ook zie ik dat er veel metaal stof aanwezig is. Helaas kan ik lastig zien of de lager versleten is of het metalen gedeelte van de onderkuip.

Dit scheelt namelijk aardig in de kosten.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
- De video (bij Google Drive) is niet toegankelijk voor anderen dan jijzelf en dus niet openbaar.

- Wat bedoel je met 'de onderkuip'?

- Wat is het merk en type van de wasmachine (gegevens typeplaatje graag vermelden of foto ervan plaatsen) en hoe oud is het apparaat?
 

Lampje45

  • #3
Dan is het trommelkruis gebroken.
Omdat je geen enkele data van je machine hebt gegeven, ga ik er maar van uit dat je een gelaste kuip hebt en de machine total loss is.
 

Lampje45

  • #5
De onderdelen zijn allemaal wel los te koop. Je zult het kruis, de kuippakking, de lagers en de afdichting moeten vervangen. Video doet het nog steeds niet
 
  • Like
Waarderingen: padejong

padejong

  • #6
@Lampje45 bedankt voor je input.:prima: Kun jij de video wel openen. Heb zelf geen directe ervaring met reparatie wasmachines, maar twijfel of er echt iets is gebroken en daarom de video die volgen mij meer duidelijk maakt.

PS. ik trek je deskundigheid niet in twijfel, maar wil je nog een blik op de video werpen?
 

Lampje45

  • #7
Ik verwacht aan een kant niet dat het lager defect is, want dan is veelal ook de dichting lek en zie je roestsporen. Nee de film kan ik het icoon van zien, maar doet het verder niet
 

Lampje45

  • #8
Omdat heel veel fabrikanten een aantal jaren geleden, onder leiding van Miele de trommelkruizen van alu zijn gaan maken is dit een veel voorkomend probleem. Want als je twee verschillende materialen in een sopje zet dan krijg je cathodische stromen en wordt het minst edele metaal gewoon opgevreten.

Eerst gaven ze de vloeibare wasmiddelen de schuld, maar dat was de grootste flauwe kul. Gewoon een "Broodje Aap"
 
Laatst bewerkt:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
krijg ook het bericht "deze video kan niet worden verwerkt"

Maar weet je zeker dat het lawaai uit het lager komt?
Het zal nl. niet de 1e keer zijn dat er schroeven, spijkers, BH beugels of wat dan ook tussen de trommel en kuip zitten welke het lawaai veroorzaken.
 

Lampje45

  • #10
De trommel beweegt in de kuip Gerrit.

Nog steeds geen film, hij blijft dit foutsignaal afgeven
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #11
Dan klopt mijn verhaal toch ook of zie ik dat verkeerd?

De meeste geluiden ontstaan door spullen die tussen de trommel en de kuip komen te zitten.
Daartussen zitten meestal ook de verwarmingselementen waar een BH beugel prima vast tussen kan gaan zitten en voor flink wat lawaai kan zorgen.
Maar heb er al vaker van alles tussen uitgehaald, schroeven en spijkers staan met stip op 1 en 2 met de BH beugels op 3 maar ook kleingeld, moertjes, spelden en zelfs een haaknaald waarbij je je afvraagt hoe dat ding er kan komen.
 
  • Like
Waarderingen: Job_04

Lampje45

  • #12
Intussen het filmpje wel gezien.
Duidelijk is dat het lager (de buitenring) niet meer vast in zijn passing zit.
Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
Het lijkt er op dat dat het lager vastgelopen is en de buitenring meegedraaid is en een slijtage patroon heeft gemaakt in de (kunststof?) passing.
Dan vraag ik me af wat er nog meer voor schade is? Want het achterdeel van de kuip is hoogstwaarschijnlijk defect, maar wat heeft het voorste deel gedaan en wat is de status van de rubber manchet?
 

padejong

  • #13
@Lampje45 wederom bedankt voor je reactie. Om duidelijk te krijgen of de lager versleten is of slijtage in het metalen gedeelde in de kuip, gisteren de machine volledig uit elkaar gehaald. Helaas lukt het me niet om de trommel te verwijderen. Heeft iemand hier nog een tip?

Wat is er allemaal nog meer kapot? Voor wat ik nu kan zien ook de manchet aan de voorzijde van de machine. Deze is gescheurd.
 

Lampje45

  • #14
Samsung FL Washer Bearing Replacement | Step by Step Guide


Kijk dit filmpje maar eens, het is wel niet exact jouw type maar dan kun je een idee op doen
 
  • Like
Waarderingen: padejong

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #15
Als je as "vastgelast" is aan je lager is het wrs einde oefening. Dan moet je ook je trommel e.d gaan vervangen. Deze is dan namelijk zeker ingelopen. Het hoort zo te zijn dat als de voorzijde kuip open is dat je de trommel zo uit de lagers kunt tikken naar voren. Deze machines zijn niet bedoeld om opnieuw te lageren helaas, dit is al heel vaak gebleken. 1 omdat niemand meteen alles gaat wisselen zodra het lager slecht wordt maar pas als het al te laat is en het lager heeft lopen vreten. En 2 omdat het te arbeidsintensief is. Mijn advies, koop geen samsung, gebruik geen soda of azijn en was vaker 90 graden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu