Aanbreng beide kogellagers in lagerkruis Miele V9945 wasmachine

Egb

  • #1
Dag,

Weet iemand waar de beide openingen in dit lagerkruis voor dienen (zie de twee foto's)?

Zijn er nog bepaalde regels waar je rekening mee moet houden bij de aanbreng v/d twee kogellagers in dit lagerkruis?
(B.v. of een bepaalde kant v/h lager de bovenkant moet zijn bij de aanbreng)

Opm.
Ben bekend met het feit dat je bij de aanbreng van een kogellager (in een lagerholte) enkel op de buitenste ring van het lager kracht mag uitoefenen.

Mvg, Egbert

Foto1_20230623_163319.jpg Foto2_20230623_163309.jpg
 

Egb

  • #2
Dag,

Blijkt dat de bij de door Miele geleverde 'Rep.set trommell. (Art.nr. 3589003)' behorende NSK lagers niet gemakkelijk (zeker niet zonder toepassing van enige kracht) op de as v/h vervangende stalen trommelkruis kunnen worden geschoven, idem niet op de as van het oude defecte aluminium trommelkruis.

De te vervangen oorspronkelijke SKF lagers van Miele kunnen probleemloos (zelfs heel gemakkelijk, passen behoorlijk ruim) op zowel de as v/h defecte aluminium trommelkruis als op de as v/h vervangende stalen trommelkruis worden geschoven.

Bij het met een schuifmaat meten v/d binnendiameter van de nieuw geleverde NSK lagers en de oude SKF lagers blijken er geen meetbare (afleesbare) verschillen te zijn. De testen zijn gedaan onder dezelfde temperatuuromstandigheden.

Kunnen er tollerantie verschillen zijn in de lager binnendiameter maatvoering tussen het fabrikaat NSK en fabrikaat SKF lagers? Ga er vanuit dat er bij de oude SKF lagers bij deze toepassing geen sprake van slijtage zal zijn geweest waardoor de binnendiameters van beide gebruikte SKF lagers iets zijn opgeruimd. Heeft iemand een idee over dit alles?

Mvg, Egbert
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu