Kortsluiting Zannusi TCS673T condensdroger

Dvdl

  • #1
Als ik de start knop van de machine indruk dan springt onmiddelijk de verliesstroom schakelaar in de electriciteitskast uit.

Ik heb alle bedrading reeds nagekeken en nergens iets te zien van blootliggende draden of losse contacten, iemand enig idee waar te zoeken of hoe deze kortsluiting te lokaliseren?

916710510/03
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er is op het forum al veel beschreven over dit soort problemen, waarbij een onderdeel van de machine een aardlek veroorzaakt.

Ten eerste is het handig te bepalen op welk moment de ALS er uit gaat, dit kan een aanwijzing geven. Is dat op het moment dat de motor moet gaan draaien, of bijv. op het moment van verwarmen.

De methode om een en ander te traceren bestaat uit het tijdelijk afkoppelen van verdachte onderdelen, zoals verwarmingselement en motor. Gaat de ALS er dan niet uit, dan is dat onderdeel waarschijnlijk defect.

Vergeet niet voor het afkoppelen te noteren welk draadje waaraan zit, en isoleer een en ander zorgvuldig.
 

Dvdl

  • #3
De stop slaat direct door bij het starten van de machine, ongeacht in welke stand de programma (tijd) schakelaar staat, dus ik gok voorlopig op de klok. Heb er eentje besteld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Draai de stekker eens om, en start de machine nog eens.

In principe is de klok wel het laatste waar je aan moet denken.
 

Henny

  • #5
Geheel mee eens, headhunter.
Mogelijk dat in deze positie van de steker de nul geschakeld wordt.

Koppel het verwarmingselement eens (elektrisch) los.
Als dit geen soelaas biedt, koppel dan de motor eens af.
(zoals Kees al heeft aangegeven)
 

Co de Witgoedman

  • #6
Zou ook een haarspeld of spijker op het element kunnen liggen.
 

Dvdl

  • #7
Bedankt voor de tips, heb gans de machine gedemonteerd en alle elektrische onderdelen van de klok losgekoppeld dus enkel de klok laten zitten, de start knop ontkoppeld en contact gemaakt door de 2 contactpuntjes samen te koppelen, zelfde resultaat dus het moet aan de klok liggen.

Ik had er 1 besteld maar die heb ik mooi achtergelaten 140 E voor dat ding, dat geef ik er niet meer aan uit. Ik heb voor 230 E een nieuwe Bauknecht gekocht, is wel geen condens droger maar dat was niet nodig vermits ik toch een luchtafvoer had voorzien tijdens de verbouwingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu