Kop mazoutverstuiver vuil / meer roetafzetting

Chesini

  • #1
De verstuiver van de mazoutbrander is vuil. Er zit zwart op de kop. De kop is recent vernieuwd door de onderhoudsinstallateur. Ik heb de indruk dat er mogelijks wat mazoutdruppels blijven hangen op de kop en dat die dan vervolgens de zwarte afzetting geven. Is dat normaal ?

Ik merk ook dat er op de nieuwe kop al 2 schaduwplekken van de elektroden zitten. Dat begint met verkleuring en evolueert dan naar 2 kuiltjes in de kop (alsof het materiaal van de kop weggebrand wordt).

ik zie ook dat er wat meer roetafzetting is in de verbrandingsruimte. De installateur heeft de brander geregeld conform de normen, ik heb indruk dat dit dan weer iets meer roet geeft.

Heeft iemand oplossingen voor / informatie over bovenstaande ?
 

Tumkie

  • #2
Monteur laten terugkomen is de enigste oplossing ...
 

Chesini

  • #3
Inderdaad monteur laten terugkomen. Ik zou vooraf echter wat meer info willen hebben, vandaar de post.

Ik zie op de ketelwanden naast meer roet ook witte afzetting. Ik heb geen idee wat dat is. De voorbije jaren had ik eerder bruin-geel-rode afzetting. Ligt dat nu aan de gewijzigde instellingen v/d brander of ligt dat eerder aan de mazout (bvb meer zwavel versus meer kalkachtige verbindingen) ?
 

Tumkie

  • #4
Lees forum-regels aub ...
 

Chesini

  • #5
Installateur is een tijd geleden geweest. Alles is nagekeken. Nieuwe elektroden geplaatst. Brander ingesteld en geregeld met computer. Brander haalt rendement. Vlam ziet er goed uit.

Toch klopt er iets niet als ik in de kamer kijk. Er zit meer roetafzetting dan gewoonlijk, op de kamerwand zit er een donkere vlek die vettig is en op de nieuwe sproeierkop zit altijd wat mazout, de kop staat vochtig.

Ik denk dat de installatie last heeft van nadruppelen, ik heb er geen idee van waar de oorzaak zou kunnen liggen.
 

Tumkie

  • #6
Op ander forum stel je dezelfde vraag ... Nadruppelen kan verschillende oorzaken hebben , slechte sproeier of slechte sproeierlijn , ...
Laat technieker vd fabrikant terug komen .
 

Chesini

  • #7
Goedeavond Tumkie. Sinds wanneer is het verboden informatie en hulp te vragen op meer dan 1 forum ? Leg mij dat eens uit man. Wil jij soms een monopoliepositie uitbouwen ? Sorry hoor, dit snap ik niet en dit gaat mijn petje heel ver te boven. Dat is regelrecht tegen de gedachte van fora. Met meer weet je toch veel meer dan alleen ? Komaan zeg. Nu heb ik het wel helemaal gehad hoor.
 

Tumkie

  • #8
Als installateur en ketelfabrikant reeds terplaatse zijn geweest dan is het aan hen om het probleem op te lossen ... lees de forumregels aub . Wij beoordelen niemand anders zijn werk ...
 

Chesini

  • #9
Als je die regels letterlijk toepast, dan kan je je forum wel opdoeken. Bij alles wat je vandaag doet zijn andere partijen betrokken. Het is niet omdat er een probleem is of blijft, dat dit al direct een (ver)oordeel(ing) is of zou moeten zijn. Ik ken niemand die alles weet over iets, ik ken niemand die perfect is. Particulieren niet, vakmensen niet, niemand. Als een vraag stellen al direct geassocieerd wordt met oordelen of veroordelen, dan zijn we heel ver gekomen qua volwassen dialogeren. Jesus Christ. Amai, zo had ik het nog niet gezien. Als dat hier allemaal zo gevoelig ligt.

En tenslotte wil ik er bij vermelden dat jij normaliter en principieel helemaal geen zaken hebt met wat ik op een ander forum zou posten. Dit gaat wel heel ver hoor. Je kan binnenkort voor Big Brother gaan solliciteren. Met mijn complimenten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu