Kickspace 600 piept bij uitloop

Hillegommer

  • #1
Sinds kort piept mijn Kickspace 600 wanneer de ventilator tijdens normaal bedrijf afslaat en uitloopt. Wanner de ventilator op bedrijfstoerental draait (stand hoog of laag) hoor je geen ongewone geluiden. Ik heb ook het idee dat de ventilator op het moment dat die piep optreed snel stilstaat. Het lijkt mij dat het een probleem met 1 van de lagers is.
Ik heb de kickspace vandaag open gehad en gereinigd zoals de handleiding aangeeft met kwast en stofzuiger. Uiteraard zat er veel stof in maar dit heeft mijn kl8 niet opgelost.
Ik lees nergens dat er vet in het lager zou moeten: kan mij dat ook niet goed voorstellen vanwege de warmte ontwikkeling.
Heeft iemand een idee of wordt het de ventilator + lagers wisselen?
Greetz
 

Inter

  • #2
Ik zou eerst proberen om het lager met siliconen spray in te spuiten.
 

Hillegommer

  • #3
Dank voor je reactie Bc1
Op zich geen slecht idee. Heb jij hier ervaring mee?
Ik ben nl. bang dat alles wat ik op de lagers smeer/spuit erg veel vuil gaat aanhangen: het inwendige van die kickspace is nogal een stofnest. Maw de oplossing is dan van zeer tijdelijke aard.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen siliconenspray gebruiken maar wd40, dat lost vet en vuil op en smeert het lager, laat het 10 minuten uitdampen want het kan branden.
Als dat niet helpt is het lager aangetast.
 

Chathanky

  • #5
Als het lager een type is met stofkappen kun je smeren wel vergeten.

WD 40 is leuk spul maar smeert slechts tijdelijk. Mocht je de kogels bereiken (open lager) kun je het oude vet losweken met, jawel WD 40 of een goede reiniger. Een motorreiniger of remmenreiniger lost het oude vet op.
Daarna breng je nieuw vet aan. Je hebt spuitvet en mocht je de ruimte hebben met een kwast kogellagervet. Er moet wel vet in het lager zitten. Als je alles laat oplossen en de smerende werking over laat aan dunne smeermiddelen gaat dit zeker niet lang goed.

Het blijft veelal lapwerk, vaak is het lager versleten.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #6
Omdat het lager warm word, moet je hittebestendige vet toepassen,
het liefst keramische vet, maar dat word een dure hobby :roll:
dus gewoon even zoeken naar vet wat tegen hitte kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu