Aansluiten kickspace .

Pluiszelf

  • #1
Ik wil kickspace in de keuken, en heb nu via de radiator in de gang toevoer en retour leiding gekoppeld, maar het warme water loopt niet naar de kickspace, zou er niet genoeg druk op staan omdat het water eerst via de radiator loopt en aan het eind naar de kickspace?? Heb gewoon1.8bar op de ketel staan.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Meestal staat er een kraan of retour nog dicht, is er niet ontlucht of heeft men een drama leidingloop gekozen.

Maak eens wat foto's dan kunnen wij meekijken.
 

Pluiszelf

  • #3
Denk dat je op deze manier te veel druk verliest?

DSC_0266.JPG DSC_0267.JPG DSC_0268.JPG DSC_0269.JPG
 

Auto-Geen

  • #4
Op de radiator mag dan wel 1.8 bar druk staan, maar op de twee leidingen die je nu gemaakt heb staat 0,0 drukverschil. Dat het water op deze manier gaat ciculeren is en blijft een sprookje. Aansluiten op aanvoer en retour leiding is de enige manier om het werkend te krijgen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Je moet het warme water van vóór de radiatorknop pakken. Dan heb je drukverschil om de kickspace te voeden. Zoals in de foto de rode lijn. De doorgestreepte leiding komt te vervallen. De retourleiding van de kickspace rechtstreeks op de retourleiding links in de foto zou ook mooi zijn, maar met alleen de aanvoerleiding omgelegd gaat hij het waarschijnlijk al doen omdat je dan in ieder geval drukverschil hebt gecreeerd.

kickspace.JPG
 

Pluiszelf

  • #6
Ok bedankt,dus links warmwater pakken en aansluiten op op koperen buis die van rechtsboven komt. Natuurlijk op maat gemaakt zoals de rode lijn. Ook kan ik nergens vinden waar op de kickspace de aanvoer op aangesloten moet worden.op de bovenste of onderste buis?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #7
Gebruikelijk is het warmste water op de hoogste aansluiting,
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu