Lekkende kickspace

CorineJc

  • #1
Hallo mensen, heb sinds vorige week een nieuwe keuken, daarvoor moest de radiator wijken en die hebben we laten vervangen door een kickspace (Myson 500) die aangesloten is op het CV netwerk. Probleem is dat de koppelingen (flexibele leiding naar metalen leiding) blijven lekken. CV-man is al drie keer langs geweest, twee keer alle koppelingen aangedraaid, één keer de hele kickspace eruit gehaald, koppelingen vervangen en weer aangesloten. Daarna is de keuken eroverheen gezet dus nu kunnen we nog maar moeizaam bij de leidingen komen.
Gisteren constateerde ik dat de leidingdruk in drie dagen gezakt was van 2 bar naar 0,9 bar (het werd niet meer warm in huis). Heb alles bijgevuld tot 2 bar, vandaag (24 uur later) is de druk alweer gezakt tot 1,5 bar.
Ik kan de CV man natuurlijk eindeloos laten langskomen maar ben het eigenlijk goed zat. Ik heb hier en daar gelezen over leak sealers: soms zijn mensen enthousiast maar hier op het forum zijn er ook negatieve reacties. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe dit spul werkt en waarom het nadelig is, als er ook zoveel positieve reacties zijn? Ketel: Nefit Ecomline.
Wat mij betreft wordt het namelijk onmogelijk om de kickspace er nog uit te halen, behalve met een zaag tijdens de volgende keukenverbouwing. Maar solderen gaat niet met die nieuwe flexibele kunststof leidingen... Wie heeft er goeie tips voor mij of voor de CV man? Bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Geen leak sealer er in doen.
Garantie op cv ketel vervalt meteen.

Laat de installateur terug komen hij moet dit oplossen.
Magische woordje Garantie.

Al moet hij nog 100x terug komen. Hij moet dat fatsoendelijk oplossen.
 

CorineJc

  • #3
Hoi Obelix2, lijkt me prima, heb je nog tips voor de CV man? 100x terugkomen wordt als je een baan hebt best problematisch. Het gaat dus om de koppelingen tussen de flexibele kunststof slangen en de metalen buizen van de kickspace.
 

CorineJc

  • #4
Tussen haakjes de CV-ketel heeft sowieso geen garantie meer, is 15 jaar oud
 

Standby

  • #5
Ten eerste.

Je zult toch echt die betrefende cv man er weer bij moeten halen, het is jammer dat het na een paar pogingen nog niet naar wens is maar je hebt tenslotte garantie op het materiaal en de werkzaamheden dus ga daar niet zelf mee aan de gang want dan ben je de garantie kwijt en nog verder van huis.

Ten tweede.

De Kickspace moet ten aller tijden in zijn geheel te verwijderen zijn vandaar dat ze met flexibele leidingen aangesloten zijn en deze lang genoeg moeten zijn om voor de plint uit te komen.

Ten derde.

Wat de leak sealer betreft is pas een laatste redmiddel maar zou voor die tijd even een belletje doen naar Nefit. Denk niet dat ze bezwaar maken maar zekerheid voorop.

Wat je druk verlies betreft zou het misschien het expansie vat kunnen zijn. Als je voor je gevoel maar telkens een klein beetje water moet bijvullen is hoogst waarschijnlijk het vat overleden. Simpele controle is even wat water aftappen tot de cv drukloos is ter hoogte van het vat en even afkoppelen van de leiding . Na het afkoppelen mag er geen water in het vat zitten..Kijk dat als hij echt defect is weegt het geheel ca 20kg en daar moet je wel op bedacht zijn dat hij niet uit je handen glipt :mrgreen:

Ha Obelix was al sneller dan het licht :mrgreen: dus zal er dubbele meldingen in staan.

Opm.

Een Nefit van 15 jr is misschien nog een Turbo??? met stromingsschakelaar dan is het niet verstandig om leak sealer toe te voegen maar bij de ecomline zou dit geen probleem zijn. FF bellen naar Nefit mocht je toch besluiten om het te doen. Zal wel een Ecomline zijn want de Turbo lag toen al op de schroothoop bij wijze van.
 

CorineJc

  • #6
Hoi Standby, bedankt voor je uitgebreide uitleg en info. Ik heb een Nefit Ecomline, geen Turbo. Maar als het zover komt dat we toch aan leak sealer gaan denken zal ik zeker Nefit gaan bellen.
De CV man is net weer langs geweest, maandag komen ze uitgebreid langs en dan controleren ze de aansluitingen van de kickspace en ook de nieuwe aansluitingen in de kruipruimte (ik wist niet eens dat ze daar ook nieuwe aansluitingen gemaakt hebben).
Ik verdenk niet het expansievat: dat is twee jaar geleden vervangen (toen was ie wel lek, na 13 jaar) en we zorgen er steeds voor dat de druk (als er bijgevuld wordt) niet boven de 2 bar komt (groene gebied is 1 - 2 bar). Maar als er maandag niets gevonden wordt zal ik het zeker met de monteur bespreken. Al is dat dan wel erg toevallig dat die net nu het zou begeven.
Mbt verwijderbaarheid van de kickspace, ik heb geen idee hoe lang de leidingen precies zijn maar neem aan dat de CV-man daarop gelet heeft bij installatie. Hij mag 'm er maandag zelf uit trekken....
In elk geval bedankt voor je reacties!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #7
Gebruik geen leak sealer of ander wondermiddel.
al zou het van je ketel fabrikant erin mogen, het gaat overal zitten.
denk aan (auto)ontluchters.fijn dat het tijdelijk een lek dicht, maar als je je systeem niet meer kan ontluchten, wat heb je er dan aan.
elke verbinding kan gewoon waterdicht worden gemaakt met de juiste middellen.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu