Jacuzzi aansluiten

Ralph

  • #21
Als je van 2 fasen gaat trekken kan je met 2x fase 1x nul klaar zijn met 2.5mm2 draad uitgevoerd. Dus niet 2x van de zelfde fase maar L1 + L2 van je aangevraagde aansluiting bij je netbeheerder.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #22
De hele kast zal geschikt moeten worden gemaakt voor 3 fase, dus een vierpolige hoofdschakelaar en tenminste één vierpolige aarlekschakelaar en krachtgroep voor je bad, pas dan heb je aan één nuldaad voldoende. De overige groepen moeten ook gelijkmatig over de 3 fase en verdeeld worden. Verder dienen groepen voor verlichting over verschillende aardlekschakelaars verdeeld te worden.
 

Haplo

  • #23
Ik zal binnenkort wel een afspraak krijgen om de hele kast aan te pakken.
Zoals ik het nu zie heb ik voor het bad nog steeds 2 "groepen/zekeringen" nodig voor het bad, dus 2 nul draden. Of heb ik dan een andere "schakelaar" nodig om hem aan te sluiten. Misschien iets uitgebreidere info...please.
 

Doe-het-lekker-zelf

  • #24
Wellicht niet helemaal het antwoord wat je wilt horen, maar misschien is het in deze handig om een installateur in te schakelen?

Je hebt het nu via 2 afzonderlijke groepen lopen die je aan elkaar hebt gekoppeld die beiden weer verbonden zijn met hetzelfde bad? Het werkt, maar is niet erg veilig, en dat is een zwak uitgedrukt. Bij het afschakelen van een groep behoort alles van die groep met die handeling spanningsloos te zijn, en als ik je goed begrijp dan zijn het 2 automaten die apart van elkaar af te schakelen zijn, en dat mag dus absoluut niet.

Wanneer je een 3-fasen automaat gebruikt, dan zijn is dit met elkaar verbonden als 1 hendel dwz dat bij het afschakelen alle 3 de fases van die groep spanningsloos zijn, hetzelfde bij een kookgroep. Dit zijn eigenlijk 2 automaten, maar fysiek aan elkaar gekoppeld zodat de beide groepen niet afzonderlijk van elkaar af- of ingeschakeld kunnen worden.
 

Haplo

  • #25
Vakantie heeft er tussen gezeten. Heb nu 3 fase stroom en er is een elektricien geweest. Alles zit nu zoals het horen moet.
Mag gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu