Jacuzzi brandt door. Stoppen knallen er niet uit

Clementg

  • #1
Ik heb sinds vorig jaar een tweedehands jacuzzi. Deze is door het bedrijf die hem heeft geplaatst aangesloten. In het begin had ik een probleem, maar dat kwam door een doorgebrande zekering in de jacuzzi.
Nu heb ik echter sinds een paar maanden zonnepanelen en sindsdien tijd is het al 2 keer geweest de een draad die aangesloten zit in de jacuzzi zelf doorbrand, dus echt zwart wordt. De stoppen in de meterkast vliegen er niet uit. Nu weet ik dat het bedrijf die de zonnepanelen heeft aangelegd beweerden dat de jacuzzi niet goed was aangesloten, maar weet niet wat zij wellicht hebben veranderd en daardoor de jacuzzi nu steeds doorbrand. Daarvoor had ik dus geen problemen.
Weet iemand toevallig waar dit ineens aan kan liggen?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
De glazen bol is helaas kapot...

Misschien kunnen we hier op afstand iets zinnigs over zeggen, maar dan zul je wel met wat informatie moeten komen. Welke jacuzzi is het precies? Heb je hier de installatie-instructies van? Wat voor een groep is er geplaatst in de groepenkast? Hoe is een en ander precies aangesloten (foto's graag)?

Anders doe je er denk ik beter aan om een elektricien te laten komen om de boel te bekijken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Zijn de jacuzzi en de zonnepanelen op dezelfde (kracht)groep aangesloten?
 

Clementg

  • #4
Durf dat niet te zeggen, maar ben er wel bang voor.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Dan is het wellicht goed om de installateur van de panelen in gebreke te stellen. En geef vooraf aan dat je door een 3e onafhankelijke partij een keuring uit laat voeren, en de kosten van afwijkingen op de PV installateur gaat verhalen.

Verder heeft dit weinig met DHZ-klussen te maken, wellicht kun je voor meer advies beter contact opnemen met je rechtsbijstand of het Juridisch Loket.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu