Isra aansluiting (drama)

Selmak

  • #1
Ik heb 3 maanden terug een nieuw huis gekocht (stamt uit 1968). Nu is het zo dat wij surfen en bellen hebben van hetnet. Na enige check blijken alle draden bij het isra punt los in de muur te zitten. Het doosje zit dus eigelijk voor jan met de korte achternaam in de muur.

Ik heb al het eea nagekeken en weet dat het signaal over blauw en rood komt of anders oranje en wit. Nu heb ik er een stuk of 20 draden inzitten waarvan 6 rood en 6 blauw. 4 rood en 4 blauw zijn nooit gebruikt maar daar kan het signaal nu wel over binnenkomen. Kan ik dit op de 1 of andere manier ook meten? De combinaties zijn behoorlijk met 12 draden. Ik heb gelezen dat er 40 volt spaning op de kabels zou moeten staan. Klopt dit? En wat voor meetapperatuur heb ik nodig als het meetbaar is?

Weet iemand dit toevallig? Anders moet ik een monteur bellen en kost het ons een bak geld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Internet + bellen is alleen een adsl signaal en dat kan je niet zomaar meten.

Ik zou 1 blauw aansluiten en dan 1 voor 1 de rode erbij zetten, alle roden gehad en geen succes dan is het iig niet die blauwe en ga je verder met de volgende blauwe.

in het ongunstigste geval moet je 36 x een aansluiting maken.

Maar ik zou beginnen met die 2 blauwen en 2 roden waarvan je verwacht dat ze het zijn, dan heb je in het ongnstigste geval 4 aansluitingen te maken.
 

Selmak

  • #3
Dat is wel een goed idee ja. Ik ga het vanavond even proberen. Ik zal mijn bevindingen hier posten.

Bedankt :D
 

Selmak

  • #4
Nou, iets later dan verwacht maar dan toch. Alles doorgemeten en inderdaad geen spanning. Alles geprobeerd, niets. Blijkt het een witte en een zwarte te zijn. Het was de laatste mogelijkheid en dat bleek hem dus te zijn.
 

Henkvis

  • #5
Je weet toch dat het altijd de laatste is :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu