Isolatie tegen contactgeluid bovenburen nadeel: zachte muren

MaikelBreggen

  • #1
Hallo,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende. Ik heb huisje uit de jaren 30 gekocht met houten vloeren en plafond. Nu hoor ik bijna letterlijk alles wat de bovenburen doen. Ik heb er al zitten denken om een zwevend plafond te maken met geluidsisolatie. Er is alleen 1 nadeel, de muren zijn redelijk zacht :( . Ik ben bang dat als ik daarop balken monteer om vervolgens een overspanning van ca 3,5 te maken, de constructie niet echt veel zal kunnen hebben. Nu heb ik op het forum gelezen dat je ook een geluidswerend plafond kan maken rechtstreeks op het bestaande plafond. Maar ik vraag me af of dit helpt bij contactgeluid in dergelijke oude huizen. Wie zou mij een tip of advies kunnen geven hoe ik het beste het plafond geluidswerend kan maken?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Maikel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat de muren zacht zijn maakt niet zoveel uit, ze moeten steun geven naar beneden en dat doen ze voldoende om de rest er boven ook te kunnen dragen.
U kunt gerust een verlaagd plafond maken, bevestig aan beide muren een balk en zet daar met balkdragers de andere balken tussen.
Zet de balken aan de muur vast met chemische ankers.

Gebruik de zoekfunctie van het forum om meer te lezen over geluids isolatie.

Voor de balkdikte zie hier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu