Isolatie plafond tussenverdieping

Inktvis

  • #1
Ik maak nieuwe plafonds van stucplaat op houten regelwerk op een tussenverdieping. Het houten regelwerk is aangebracht op de balken. Ten behoeve van geluidsreductie wil ik isolatiemateriaal aanbrengen. Wat kan ik het beste gebruiken, rockwoolplaten of iets anders? En hoe breng ik dat aan, aan de onderkant van de bovenliggende vloer of bovenop het aan te brengen plafond? Ik ben benieuwd naar jullie mening!
 

Fiesiekus

  • #2
Steenwol; het gaat om massa; hoe meer massa des te beter de geluidsreductie. Ik zou het bovenop de rachels zien te frotten en ervoor zorgen dat het strak tussen de balken geklemd raakt. Kieren zorgen voor geluidslekkage.
 

Chris m

  • #3
Om een goede geluidisolatie te verkrijgen is het van belang een MASSA-VEER-MASSA te creeeren. hierbij doet het gewicht van het isolatiemateriaal niet ter zake (wat eerder werd beweerd over steenwol heeft te maken met de wet van de massa. echter is deze wet gebaseerd op een massa zoals beton.

Op de website van Gyproc vond ik deze brochure waarin wordt uitgelegd hoe een goede massa-veer-massa constructie kan worden opgebouwd. meestal komt het neer op een gipsplaat boven, minerale wol (glaswol of steenwol), gipsplaat beneden.
Hierbij geldt voor de minerale wol: hoe dikker hoe beter! de densiteit speelt geen rol.
 

Inktvis

  • #4
Bedankt voor jullie reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu