Intergas Kombikompakt HR33

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #1
Onlangs heb ik een woning gekocht met daarin een Intergas Kombikompact hr22. Ketel is van eind 2002 begin 2003. Nu heb ik de mantel er vanaf gehad en valt het mijop dat de isolatie aan de binnenzijde van de mantel uitelkaar valt.

Is dit een bekend euvel zonder onderliggende oorzaak, of zit er nog ergens een probleem?
 

Xr8

  • #2
Komt wel meer voor. Kijk wel even naar de staat van onderhoud van het toestel. Willen nogal eens verstopt raken bij achterstallig onderhoud.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
De staat van onderhoud is wel goed. Ik heb de wisselaar los gehad en daar zat nauwelijks vervuiling in. Hetzelfde geldt voor de condensafvoer.

Er wordt ook maar een 450m³ per jaar mee verstookt, dus de algehele slijtage zou mee moeten vallen. Ik vindt het zelf een beetje een playmobil toestel, maar het werkt en gezien de staat laat ik hem voorlopig maar hangen.

Ik zal de isolatieplaten in de deksel even vervangen.
 

Xr8

  • #4
Is inderdaad niet een van de meest mooie toestellen. Functioneel zijn ze echter wel, gaat weinig aan stuk, en de onderdelen zijn niet duur. De nieuwe toestellen zien er wel wat netter uit. In dit toestel zit nog het oude gasblok, kijk even of aan de bovenzijde van het gasblok al een hulpveer is geplaatst. Dit kan soms nodig zijn.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Zal eens kijken of die veer erin zit. Aan de andere kant brandt dit toestel storingsvrij en heeft geen resonantieprobleem. Vanuit dat oogpunt is het misschien wel beter om er vanaf te blijven zolang alles goed werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu