Inbouwdozen muur wegwerken

LianneF

  • #1
In ons huis hadden de vorige bewoners spotjes in hun kast. Hierdoor zijn er 2 inbouwdozen die verbonden zijn met de dimmer rechts op de muur, zie foto’s. Wij hebben er nu een buffetkast staan en hoeven de lichtpunten niet meer. Ik wil het graag opvullen en overschilderen, zodat het er mooi netjes uitziet. Hoe kan ik dit het beste doen? Wat ik begrijp is dat je nooit draden in die inbouwdozen moet laten zitten. Moet ik de stroom van de dimmer afhalen en dan de draden lostrekken van de dimmer en ze uit de muur halen? Plaatje op de inbouwdoos (want die zit echt muurvast) en dan opvullen? Waarmee kan je dit het beste doen?

Heel erg bedankt!
EC143C2D-F0B7-4A77-A6E1-0E211D2ED88B.jpeg
BBC158CA-367C-4633-A78E-7C69353A54B0.jpeg
23AB021E-6DE7-4665-A608-4A0EC9907A94.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Wil je de dimmer behouden of ook weg?

Inderdaad spanning even eraf en overbodige bedrading verwijderen.

Je kunt er een stucdeksel op doen en dan overheen smeren. Er zijn ook deksels met sticker erop die je lager terug kunt vinden met een tracer. Of je legt een grote moer o.i.d. in de doos voordat je de deksel erop doet. Dan vind je hem later ook nog wel terug met een leidingzoeker. Je weet nooit of je hen toch nog ooit wilt hergebruiken.
 

LianneF

  • #3
Ik wil de dimmer eigenlijk ook weg..
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dan ook die draden verwijderen. Grote kans dat ze naar de centraaldoos in die ruimte lopen. Even uitzoeken welke draden het precies zijn in de centraaldoos en je kunt ze gewoon verwijderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu