Inbouwdoos diepte ontoereikend

ThomasP

  • #1
In mijn twee slaapkamers op zolder wil ik de positie van de lichtschakelaars verplaatsen. Gelet op de draairichting van de deuren komen ze in dezelfde muur te zitten en op dezelfde hoogte. Met de achterkant dus tegen elkaar aan. Hiervoor wil de de Attema u40 inbouwdoos voor gebruiken. De muur is alleen 8cm dik. De muur is dus dik genoeg voor beide inbouwdozen, maar ik moet er wel volledig doorheen boren. Ik ben bang dat dit een enorm geluidslek wordt. Heeft iemand hier een tip voor?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De enige andere mogelijkheid die je dan hebt is de inbouwdozen verspringend plaatsen, dus niet met de ruggen tegen elkaar. Vergt wel extra leidingloop en is misschien minder handig qua positie.

Ik moet wel zeggen, dat een dergelijke methode hier in huis ook is toepgepast (was al bij de bouw zo) en dat het naar mijn idee met de geluidlekken heel erg meevalt. Maar dat is wellicht ook een persoonlijke ervaring.
 

ThomasP

  • #3
Verspringen had ik ook over nagedacht, maar een lichtknop wil ik wel graag op de meest ideale positie. Goed om te horen dat het geluid bij jouw meevalt! Er wordt ook nog gestuct, dus komt er nog een paar mm bij. Wellicht dat ik voor de zekerheid nog wat pur tussen de inbouwdozen kan doen.
 

Hharbers

  • #4
die ideale positie is ook maar gevoelsmatig

doos is 70mm in diameter.,
Als je de ene kamer de doos, tov jou ideale positie 35mm naar links zet en andere kamer 35mm naar rechts kunnen ze in de muur langs elkaar worden gezet
Ik denk niet dat je door die 35mm ineens het lichtknipje niet meer kunt vinden
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Nth

  • #5
Als je gaat verspringen moet je wel rekening houden met het gat van de bekabelingen. want kans is groot dat die niet exact uitlijnen. dan kan je proberen met een dikke boor de gaten wat uit te boren (naar elkaar toe). maar als de afstand te groot is zal er toch een flexibele pijp tussen moeten waar door de afstand groten wordt tussen de dozen in de muur.

ik zou in jouw geval kiezen voor tegenover elkaar, mits de afstand dat toelaat in de muur. qua geluid valt het wel mee
 

Nth

  • #6
Ik zit net te denken, je kan natuurlijk ook met een flexibele buis via boven of onderkant verbinden... dan is het ook opgelost... sorry, kon mijn vorige post niet meer aanpassen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu