Inbouwdimmer plaatsen

Daveswinkels

  • #1
Hallo,

ik wilde graag een dubbele dimmer aansluiten om twee verschillende lijnen met inbouwspots te kunnen bedienen.
Mijn bedoeling was om 2 stopcontacten aan te leggen die ik aftap van mijn centraaldoos en waar ik de inbouwspots ( halogeen ) op aan kan sluiten
Nu is mijn vraag of iemand mij uit kan leggen hoe en met welke middelen de dimmers op de stopcontacten aansluit en hoe ik dan mijn stroomtoevoer aansluit, en dus met welke kleur installatiedraden ik alles aansluit op de dimmer en stopcontacten.
beetje lastig om uit te leggen maar hoop dat iemand hier raad mee weet.

bedankt alvast
 

Tiho

  • #2
Dimmers zijn geen stopcontacten.

Als je ( denk ik dus bestaande ) inbouwdozen geen 50 mm. diep zijn kun je volgens mij wel stoppen. Tenzij je ze dan vervangt natuurlijk :D
 

Xr8

  • #3
Ervan uitgaande dat je de dimmers in de dozen krijgt. Trek je vanaf elke dimmer een aparte zwarte draad naar het desbetreffende stopcontact. Deze kan ononderbroken getrokken worden via een centraaldoos.

Naar elke dimmer trek je een bruine draad vanaf de centraaldoos, zitten ze naast elkaar en op dezelfde groep dan volstaat een en kun je deze bij de dimmers splitsen over de twee dimmers. In de buis naar de dimmer komen dan dus 2 zwarte draden en 1 bruine.

Vanaf de centraaldoos trek je naar elk stopcontact een van de zwarte draden en daarbij blauw en groen/geel. Naar elk stopcontact dus een buis met zwart, blauw en groen/geel.

Bruin, blauw en groen/geel in de centraaldoos oplassen.

Succes.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Vervolgens je spotjes met hitte bestendig snoer op de stopcontacten aansluiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu