HR ketel monteerd, andere plek in huis, één kant huis koud

Rakker72

  • #1
Hellup, ik heb een nieuwe HR-combi-ketel laten monteren, en op aanraden van de adviseur is deze niet op dezelfde plek in het huis geplaatst als de oude cv-ketel, namelijk nu in de keuken(b.g.) en eerst op zolder. Nu heb ik de vreemde uitdaging, dat de ene kant van het huis de radiatoren wel warm worden en de andere kant van het huis niet. Maar...... als ik aan de kant waar de radiatoren wel warm worden ze dicht draai, dan worden de radiatoren die eerst niet warm werden wel warm.
Is het nog een beetje duidelijk?
Natuurlijk ga ik met deze adviseur om de tafel, maar ik wil het liefst met wat voorkennis aan tafel gaan zitten.

Als iemand het verhaal kan volgen en dan ook nog een oorzaak/oplossing weet ben ik helemaal gelukkig :mrgreen:
 

Fiesiekus

  • #2
Zou met het pompvermogen of de leidingdiameter te maken kunnen hebben.

Eisen dat e.e.a in orde wordt gemaakt, zeg maar dat de installatie ondeugdelijk is uitgevoerd. En een deel van de rekening niet betalen, tot dat de CV 100,00% naar tevredenheid functioneert.
 

Xr8

  • #3
Is het geen luchtprobleem, als de ketel vroeger op het hoogste punt zat werd de installatie wellicht hier automatisch ontlucht.

Als men hier domweg de leidingen heeft afgedopt en geen ontluchtmogelijkheid heeft gemaakt dan kunnen deze problemen ontstaan, vooral als eerst vanuit de ketel naar voor en achter werd vertakt, iets wat vaak voorkomt.

Eerst eens goed ontluchten en als het dan nog niet werkt dan verder laten zoeken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu