Houtskeletmuur isoleren met PUR platen

Skipman

  • #1
Ik heb nog een restant blauwe PUR platen liggen van 6cm dik en nu wilde ik deze gaan gebruiken om tussen de staanders (145mm) twee lagen van deze platen aan te brengen. Wel gezocht maar ben deze vorm van isolatiemateriaal niet tegengekomen in houtskeltbouw en zie dat er meestal glas- of steenwol wordt gebruikt.

Is het soms geen aanrader?

Muur wordt overigens nooit nat omdat deze onder het afdak zit.

Met vriendelijke groet,
Ruben
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Is geen probleem.
kan gewoon tussen de staanders gebruikt worden
 

Skipman

  • #3
Dat is dan mooi ruimt de tuin eindelijk ook weer wat op.

Nu maar even wachten op mooi weer want ik moet eerst het pannendak verwijderen voordat ik de muren er onder kan gaan zetten omdat het gehele dak ook zo'n 20 centimeter hoger komt te liggen. Kan ook mijn eerste metselwerk drogen. Nadat er voor de vierde keer geen metselaar is komen opdagen na een afspraak gemaakt te hebben was ik het zat en heb de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken en zelf het metselwerk verricht, dit was een van de weinige dingen die ik nog nooit gedaan had. Ik moet zeggen dat ik het jammer vond om te stoppen. Gelukkig moet ik straks na het verwijderen van de tijdelijke steunpalen nog een stukje binnenmuur optrekken.

Durf het niet aan om het gehele dak met stutten op te krikken dak is 25 vierkante meter.

Mvg,
Ruben
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Doe je het wel veilig :?:

Denk bij die blauwe isolatieplaten tussen houten staanders aan de naden. Erg nauwkeurig snijden/zagen of anders de naden apart weer opvullen.
Je hebt dan meteen de reden waarom glas/steenwol meestal wordt gebruikt :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu