Holec Systeem 55 - 6 groepen naar 7

Jean Splinter

  • #1
Ik wil de groepenbelasting beter verdelen, zonder overigens zwaarder te belasten. Kan ik een 7e groep toevoegen op deze 6-groepenkast?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #2
Als er ruimte is wel.
Let wel op dat er maximaal 4 groepen over één aardlekschakelaar mogen lopen.
 

Xr8

  • #3
In genoemde kast is vaak al een voorbereiding om extra automaten bij te plaatsen. In geval van twee aardlekschakelaars kun je vaak al tot en met 8 groepen plaatsen.

Denk er wel aan dat de nieuwe automaten van dit merk tegenwoordig onder een andere naam worden verkocht en dat de inbouwmaat anders is. De niieuwe automaten icm oude automaten gaat niet zondermeer omdat de doorverbinders niet passen.

Succes.
 

Kacheltje

  • #4
De system55 lijn is nog steeds te koop onder de naam Eaton. De maten zijn standaard en van een ander merk is ook passend te verkrijgen.
Als de ruimte het toelaat kun je daar een groep bij plaatsen.

Niet duidelijk is of er al dan niet aarleks zitten aarlekautomaten en of er een hoofdschakelaar aanwezig is. Hoe je volgens de norm om bouwt is ook afhankelijk van de leeftijd van de woning.
 

Xr8

  • #5
Kacheltje, de breedte maten zijn inderdaad standaard. De lengte van de automaat is bij de nieuwe echter korter waardoor deze niet goed op de doorverbind kammen past!

Bij toepassing van een ander merk loop je het risico dat er hoogte verschil zit in de aansluitingen en dat eea niet past.

Er zijn inderdaad meerdere merken welke dezelfde automaten gebruiken.

Succes.
 

Kacheltje

  • #6
Als dat al zo zou zijn mag je ook een draadbrug zetten, geen enkel probleem.
 

Xr8

  • #7
De nieuwe automaten zijn korter dan de oude en worden inderdaad met draadjes geleverd. Ze hebben een andere leverancier en dus zit je met deze ellende. Erg handig, vooral als je er 12 naast elkaar hebt en in het midden een automaat de geest geeft. Niet echt over nagedacht. Het enige dat telt is prijs kennelijk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu