Hoe monteer ik deze veiligheidsgroep?

Ndesch

  • #1
Ik moet de meegeleverde veiligheidsklep met afvoer voor druk op de boiler monteren tussen de koudwateraansluiting en het rode stopkraantje.

Situatie (let wel: de boiler zal hoger worden gemonteerd; net onder de stopkranen):
20230613_184053.jpg


Veiligheidsgroep:
20230613_183756.jpg


Het rechtergedeelte van het T-stuk is helder; watertoevoer met de pijl mee. Maar ik begrijp niet hoe ik het linkergedeelte moet verbinden met de lager gelegen afvoer.

Ik denk dat ik de al geplaatste aparte afvoer met stankslot moet inkorten volgens het principe van de communicerende vaten en dus boven de mof, zodat het water altijd kan weglopen. En dat ik dan een doorzichtig slangetje moet duwen op dat 'knobbeltje' en dat slangetje dan in die afvoer moet plaatsen. De overdruk loopt dan wel een centimeter of zo omhoog, vooraleer het slangetje naar beneden gaat, want de opening zit - vreemd genoeg - aan de bovenkant van de terugslagklep als ie goed steekt ..
 

Auto-Geen

  • #2
Het lijkt er op dat boiler en inlaatcombinatie gemonteerd moeten worden in close-up stand en niet in close-in. Normaal zit blauw aan de rechter kant en rood aan de linker. Het verwarmings element zit dan bovenin in plaats van onder in.
 

Ndesch

  • #3
Dank je voor de reactie. Ik heb de 'D' variant, en die wordt geinstalleerd met de aansluitingen naar boven, zegt de handleiding. Ze zullen mij de verkeerde klep hebben meegeleverd, dan?

1686725751498.png

Bevestig ik, met gebruik van de juiste klep met nippel naar onder toe, een slangetje om de overdruk naar de PVC afvoer te leiden? De boiler is te breed; als ik die klep bevestig op de aansluiting koud water dan kan die dus nooit boven de PVC buis hangen. Zo'n slangetje, heeft dat ook maten? Nog nooit mee gewerkt.
 

Auto-Geen

  • #4
Vergeet de meegeleverde klep en ga voor
1686741829510.png

deze uitvoering. Geef 'm een plaats boven de afvoer en vanaf hier de leiding naar de stopkraan en naar de boiler. let wel op dat je de 6 bar uitvoering heb want dat is de maximale druk van je boiler.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu