Hoe krijg ik een ledlamp+aansluiting in een zelfgemaakte lamp.

Joke54

  • #1
Dag. Ik had een naar bovenschijnende halogeen vloerlamp. Met dim voetpedaal. Ik vind het erg fijn licht maar de lamp staat me in de weg en mijn kleinkinderen zitten steeds aan die voetschuif en de snoeren.
Heb nu een halfronde gipsen wandlamp gekocht die ook naar boven schijnt. Maar de lichtopbrengst valt tegen. Het is een E14 fitting. Dat was ik vergeten te bekijken. Achterin die lamp zit een gat uitgespaard waar precies het armatuur (als dat de juiste naam is) in past. Dat armatuur en fittinghouder zal ik maar zeggen schroef ik op de muur en dan de lamp eromheen en vastzetten. Het is een dimbaar geheel, dat wel. Maar met zo weinig licht valt er niks te dimmen.
Nu wil ik zelf een lamp maken, (gebakken klei) meer in de vorm van mijn oude halogeenlamp. Dan kan ik er aan de achterkant een platte kant aan maken met net zo'n soort gat als in deze gipsen wandlamp. Alleen heb ik geen idee of je daarvoor een armatuur (als dat zo heet) los kunt kopen en waar dan. Want ik wil liever een E27 fitting. Wij hadden een fantastische electriciteitszaak in Haarlem met oude rotten in het vak.
Maar helaas is die gestopt.
Ik heb gezien dat er ook dimbare ledlampen E14 zijn van 7 of 8 of 9 watt.(de oude 60 watt ongeveer.) Ik vind het zo lastig met al die ledlampen. De halogeen was gezellig licht maar kon ook heel fel zo nodig. Maar die werd ook gloeiend heet. Dus ook niet erg milieubewust.
Ik heb op deze lamp die ik nu heb een dimbare snoerschakelaar gemaakt.
Heeft er iemand goede raad, of wil ik Iers dat niet kan?
Groet, Joke.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Heb je een foto van wat je bedoelt?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Je kunt veel verschillende E27 fittingen kopen, met of zonder schroefdraad voor bevestiging in een armatuur.
Lange of korte schroefdraad, of binnendraad.
Er is van alles te koop.
 
  • Like
Waarderingen: Joke54

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu