Geaard stopcontact meterkast

Mede

  • #1
Ik heb op dit moment een ongeaard stopcontact in mijn meterkast waar inmiddels redelijk wat op aangesloten zit. Ik wil graag een geaard stopcontact hebben en ik zat te denken om vanaf het aardingsblokje in de meterkast een groen/gele draad aan te sluiten en die op mijn nieuwe stopcontact aan te sluiting als aarddraad naast de bestaande bruin/blauwe draad. Is dit gewoon mogelijk, of kan/mag dit niet?

Dit is het blokje wat ik bedoel. De groen/gele draad die er nu zit is door een Internet monteur aangesloten op de coax versterker.

meterkast-aarding.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Losse VD-draad mag niet, en ik ga er vanuit dat dat ook voor aarding geldt. Hou het netjes en overzichtelijk.

Kun je via de bestaande aansluiting de aarde aansluiten op de kamrail in je groepenkast? (waarbij ik er vanuit ga dat je het stopcontact daar afgetakt hebt)
 

MarkDW

  • #3
Wat zit er zoal op aangesloten? In mijn meterkast staat een COAX versterker, modem/router en een basisstation voor de vaste telefoonlijn. Alle drie werken op zwakstroom en gebruiken dus een adapter die geen verbinding maakt met de randaarde. Als het om zulke apparaten gaat heeft een wcd met randaarde geen enkele toegevoegde waarde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu