Gasleiding gevelkachel

OscarK

  • #1
Beste klussers,

Ik ga een gevelkachel plaatsen en moet hiervoor een gasleiding aanleggen. Alhoewel ik het een en ander op dit forum heb gelezen over te gebruiken diameters van gasleidingen, heb ik nog wat twijfels over wat ik moet gebruiken.

De situatie is als volgt: vanaf de gasmeter loopt er een leiding van 28 mm onder de vloer door (totale lengte onder de vloer is ongeveer 4m). Deze leiding gaat op een gegeven moment door de vloer heen en wordt op +/- 1m hoogte gesplitst in een 15 mm buis die naar de keuken gaat en een 22 mm buis die naar zolder gaat t.b.v. de ketel. De 15 mm buis die naar de keuken gaat is ongeveer 2,5 m lang. Mijn idee is om aan het einde van deze leiding een extra stuk te monteren zodat de nieuwe gevelkachel ongeveer 1,5 m verderop kan komen te staan. Zowel de bestaande leidingen als de nieuw aan te leggen leiding liggen in vrijwel rechte stukken, dus bijna geen bochten.

De gevelkachel heeft een afgegeven vermogen van 5 kW en zal maximaal 0,59 m3/uur gebruiken. Zou een 15 mm aansluiting hierin voldoende zijn?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Zat dik genoeg die 15 mm.
Denk er wel om als het een gebruikte kachel is hem goed schoon te laten maken voor gebruik.
Gevelkachels hebben veel last van windval waardoor de vlam uit kan vallen.
Als de thermokoppel dan blijf hangen kunt u last van diverse dingen krijgen.
Bij gevelkachels staat en legt het op jaarlijks onderhoud.

Rene
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu