Foutcode FH bij Whirlpool AWO 6430

Micha Bremer

  • #1
Hallo,

Ik heb de volgende wasmachine: Whirlpool AWO6430 (8592 120 12000) van bijna 5 jaar oud.
Twee maand geleden brande het lampje deur sluiten en deed de wasmachine niets meer. Nadat ik de koolborstels had vervangen deed hij het weer perfect. Ook heb ik toen het filter maar eens schoongemaakt, wat ook nog eens € 0,60 opleverde.

Een paar week terug kreeg ik de foutmelding FH. Gekeken op internet waterinlaatstoring. Op de wasmachine zie je dat het probleem zich voordoet bij het wassen (eerste keer water pompen) of bij het spoelen (dit kun je zien aan wwar de lampjes knipperen). Ik heb slangen doorgeblazen, maar niets hielp. Een monteur erbij gehaald en die kon niets vinden behalve dat de stekker bij het inlaatventiel een beetje loszat, hij heeft deze wat verbogen en het probleem leek verholpen. Diezelfde avind weer FH. Ik heb de bovenkant eraf geschroefd en aan het stekkertje geprutst bij het inlaatventiel en meteen kwam er water. Ik heb het stekkertje met een prikkestokje vast gezet inde hoop dat er een goede verbinding is maar het probleem blijft en mij vrouw wordt er gek van en ik van haar.

Kan het dan toch zijn dat het inlaatventiel defect is? het lijkt mij dat hij of kapot is of niet en dat hij niet af en toe kapot kan zijn. Of moet ik het probleem ergens anders zoeken.

Met belangstelling zie ik jullie gewaardeerde antwoorden tegemoet.

Groeten,

Micha
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is mogelijk dat er kalk in het inlaatventiel zit en dat hij daardoor soms niet werkt, dat is op afstand niet te beoordelen.
Geef eens een tik tegen het inlaatventiel, als de storing dan niet direct terug komt het ventiel vervangen.
 

Micha Bremer

  • #3
Jan,

Als ik aan het stekkertje van het inlaatventiel "rammel" dan pompt hij direct water op en gaat verder met programma. Tijdens het "rammelen" beweegt het inlaatventiel ook wel. Alleen bij een volgende wasbeurt stopt ie dan weer en geeft weer FH. Ik heb de deksel al niet meer vastgeschroefd dus speel nog wel eens met de stekker. Ik ging er van uit dat het ventiel of goed was of kapot maar aan extra wrijving door kalk had ik nog niet aan gedacht. Nu woon ik in Emmen en daar hebben wij bijna geen kalk, maar een beetje kan al voldoende zijn natuurlijk.
Ik krijg de wasmachine tot nu toe iedere keer aan de praat door aan de stekker van het inlaatventiel te zitten, wat denk jij nieuw ventiel erop? zou het dan over zijn?

Groeten,,
Micha
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou er een nieuw ventiel in zetten, het kan ook een slechte verbinding in de aansluiting kunnen zijn.
Daar had ik overigens ook aan moeten denken. :oops:
 

Micha Bremer

  • #5
Dinsdag 2 november een universeel inlaatvantiel (€ 16,00) opgehaald en deze past niet: het tuitje is te smal voor de slang die erover moet (van het zeepbakje naar het ventiel), ook is de bevestiging anders, lees past niet zonder twee gaatjes in de achterplaat te boren. Dus deze wer retour en een origineel (€26,50) besteld en donderdag 4 november in de wasmachine geplaatst.

Nu ongeveer 6-7 wasjes gedraaid en nog geen foutcode gehad, dus ik ga er vanuit dat het probleem verholpen is.

Jan bedankt voor je hulp!

groeten,

Micha
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu