Flakt ventilator vervangen

Okke

  • #1
Ik heb een tijdje terug een bestaand huis gekocht met een flakt ventilator die lucht van buiten naar binnen zuigt.

Nu wil ik dit ding vervangen (huis trilt als ding draait en werkt op krachtstroom, en je hebt de stand stekker erin en stekker eruit).

Nu zoek ik dus een vervangend apparaat die lucht van buiten naar binnen blaast. Ik krijg het idee, dat alle ventilatoren lucht afzuigen...

Wie kan mij hierin adviseren?

groet,

Okke
 

Ronald42

  • #2
Allereerst werken deze ventilatoren niet op krachtsroom maar zijn standaard uitgeruist met een 5 polige Perilex stekker om het schakelen van standen. (ook al worden ze niet (meer) gebruikt)

Weet U zeker dat de box lucht de woning inblaast? Meestal is het omgekeerde het geval.

Het trillen word veroorzaakt door

a) Vuil aan aan de waaiers van de ventilator waardoor deze in onbalans draait. Het reinigen van de waaier wil heel vaak voldoende helpen.

b) defecte lagers. Er zijn losse motorplaten in de handel (voor Flakt type VCW-S)

Openen Flaktbox gaat als volgt, Eerst de stekker uit de WCD halen. Vervolgens 2 boutjes aan de zijkant van de box los draaien. De dekplaat kan nu verwijderd worden. U ziet nu de elektrische bedrading. Maak de draden los welke van de kroonsteen naar de stekker lopen. Schrijf wel even op welke draad op welke klem zit. Draai de 4 kruiskopschroeven op de hoeken van de plaat los en U kunt de motorplaat uitnemen. U kunt nu de waaier schoonmaken (Maak hem niet nat) of de plaat vervangen.
Terwijl de box open is haal daar ook even de stofzuiger doorheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu