Epoxy Graniet?

Malice

  • #1
Ik moet een grote hoeveelheid grote gaten in houtbalken repareren. Houtrotvuller kun je daar natuurlijk bij gebruiken, maar dat kost € 36 per Kilo.
Nu zag ik Epoxy Graniet voor € 5,60 per kilo. Kan ik dat er niet in smeren? (eventueel nog afgeplamuurd met gewone houtrotvuller.)
Of ITOX®–Giethars met wapeningsstaven, maar waar je goedkoop de juiste giethars kan kopen is me een raadsel. Ebay heeft wel vloeibaar uitziende Epoxy onder de € 10 per Kilo, maar of ze goed zijn weet ik niet:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Diverse links verwijderd, op het forum doen we niet aan prijsvergelijkingen en merkadviezen, zie de forumregels.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Grote gaten in houten balken repareren ( ik ga ervan uit dat u die dekkend afwerkt ) kunt u met een normale epoxy-pasta vuller uitvoeren. Om materiaal te besparen dient u eerst de grote gaten op te vullen met hout en dan het liefst soorteigen al is meranti populair.

Kijk even in uw Pb.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Epoxy graniet is bedoeld voor steenachtige vloeren, niet voor hout. Er is normale epoxy te koop, maar ook die is niet bedoeld voor hout, dat wordt veel te hard. Dus dat valt er waarschijnlijk na een tijdje uit..

Zoals Kees al zegt, grote gaten eerst opvullen met hout (zo passend mogelijk) en dan met een houtvuller plamuren. Dit hoeft geen houtrotvuller te zijn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Daarom: Epoxy-pasta vuller. Op de koker leest u waarom: flexibel. Valt er dus niet uit.
Er is ook een quick-repair variant. Hiermee is de reparatie binnen 30 minuten belastbaar. Ook deze heeft flexibele eigenschappen maar is wel 2 x zo duur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu