Elektra nieuwe geisoleerde berging

Edu

  • #1
Beste mede klussers,

Wij laten een geïsoleerde houten berging aan ons huis bouwen. En uiteraard willen wij hier ook elektra naar toe laten leggen en aan laten sluiten op een aparte groep. Nu heb ik een paar vragen:

- Ik heb in de meterkast reeds 8 groepen achter 2 aardlekschakelaars en 1 hoofdschakelaar. Moet de nieuwe groep nu achter een nieuwe aardlekschakelaar? En mogen er 3 aardlekschakelaars achter 1 hoofdschakelaar zitten?

- Welk type kabel hebben we vanuit de meterkast nodig? XVMK of YVMK? Kabel gaat door de kruipruimte en wordt door de fundering geboord en dan recht omhoog in de berging. Dus door een halve meter grond recht omhoog. Er is geen kans op graafschade(tenzij de vloer van de berging eruit gaat)

- De berging wordt licht geïsoleerd en we willen evt inbouw schakelmateriaal gebruiken. Als dit kan, kan dit op de gebruikelijke manier worden aangelegd? (40 mm hollewand doosjes, 5/8 buis met 2,5 mm2 installatiedraad?) Of moeten daar extra eisen aan worden gesteld ivm (mogelijk) vocht? Of is opbouw toch de beste methode?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
1 ja, ja
2 xmvk is prima, muur en grond doorvoer even een slagvast buisje eromheen.
3 inbouw is prima als de boel verder goed waterdicht is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu