Elektra groep niet te herleiden

Abz

  • #1
Op mijn groepenkast lijken 4 groepen aangesloten (zie foto) maar ik kan groep één niet herleiden. Ik heb alles aan en uit gehad maar kan niet vinden wat er op is aangesloten. Hoe kan ik dit achterhalen of zijn er enkel drie groepen aangesloten?
E40EAC85-698C-4D13-A6FC-66A2D9FDE7EF.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Geen trekschakelaar voor de wasmachine in de badkamer?

Anders uitzetten je komt dan vanzelf iets tegen dat niet werkt.
Ik kan mij niet voorstellen dat iemand de buizen verlengt terwijl er niets op zit.
 

Abz

  • #3
Nee wasmachine zit op een andere groep. Samen met de slaapkamers. Leek mij dus ook al niet, ik zal eens elk stopcontact gaan nalopen misschien dat ik dan wat vind.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Kan zijn dat er 2 leidingen op 1 automaat zijn aangesloten. Als je de kap opent dan ontdek je het snel genoeg.

Anders idd uit laten staan totdat je iets mist. Misschien zit er een contactdoos verborgen achter de keuken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
ik heb daar een handig stukje gereedschap voor nl. een stekker met ingebouwde signaalgever en een in gevoeligheid instelbare zoeker.
Simpel de stekker in een stopcontact met de spanning er op en met de zoeker langs je eindschakelaars en dan geeft hij vanzelf met een groen lampje en snelle piep aan op welke groep het bewuste stopcontact is aangesloten.
Vervolgens ga je met de zoeker alle stopcontacten af en overal waar hij piept zit op dezelfde groep.
Als het goed is blijven er dan vanzelf stopcontacten, lampen, apparaten over die op de laatste groep aangesloten zitten.
Maar ben ook wel eens flink aan het zoeken geweest dat ik een groep niet kon vinden in huis, bleek het uiteindelijk een groep voor de schuur te zijn of voor de vijver enz.
 

Abz

  • #6
Het zoeken is beloond. Er zit één stopcontact op de groep. Geen idee waarom maar misschien heeft er in het verleden iets gestaan.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Waar zit deze contactdoos?
 

Abz

  • #8
Tegenover de keuken. Vreemde is dat alle inbouw apparatuur op één groep zit. Maar misschien hebben de vorige bewoners daar een extra koelkast of vriezer gehad. Zitten meer stopcontacten in die hoek maar die zitten weer bij de keuken op.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #9
Dan zal het toch wel voor keukenapparatuur bedoeld zijn.

Vaatwasser of boiler zal niet als het niet bij de kraan in de buurt zit. Misschien voor een oven? Die kan bij een parallelle keukenopstelling prima tegenover de spoelbak zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu