Droogtijd voegen alvorens te belasten

Onno

  • #1
Beste klussers,

Afgelopen weekend heb ik mijn wc muur getegeld, inclusief het inbouwreservoir (was al afgewerkt met groene gipsplaat). Ik heb eerst alles in de voorgrond gezet, 1 dag later de tegels gelijmd met een flexibele poederlijm, weer 1 dag later gevoegd (alhoewel volgens de gebruiksaanwijzing ik al na 12 uur kon voegen.

Nu is mijn vraag hoe lang de voegen moeten drogen alvorens ik de wc pot op kan hangen. Kan me voorstellen dat de voegen goed uitgehard moeten zijn alvorens ze te belasten.

Het is nu al meer dan 36 uur geleden, en aangezien we geen andere wc in huis hebben.... :oops: (logeren even ergens anders). Als ze nu nog een week moeten drogen, is het dan een optie om de pot wel op te hangen, maar even tijdelijk te ondersteunen zodat er minimale belasting op de wand komt ?

Alvast bedankt voor de info & adviezen

Onno
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Gauw ophangen die pot, zorg er wel voor dat de isolatiemat achter de pot geplaatst wordt en niet te strak aandraaien, dat kan over twee dagen ook nog.
 

Onno

  • #3
Bedankt Jan, begon het al een beetje benauwd te krijgen :wink:
 

Onno

  • #4
Nou, de wc hangt en is al gebruikt :D Werkt prima en de tegels zijn me nog niet om de oren gesprongen. Weer een deelproject afgesloten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ben benieuwd naar het volgende deel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu