Droogkast AEG T 320 valt soms uit

Delady

  • #1
Mijn droogkast AEG T 320 valt soms uit.

Je zou zeggen: misschien een soort overbeveiliging, maar je kan evengoed proberen ze te doen starten na een volle nacht niet in het gebruik.

Ze doet dan niets, geen lampje wat aangaat, niets, daarstraks viel ze weer uit tijdens draaien, duw deur open en dicht zodat lampje aangaat, ging heel even aan en viel weer uit. Heb even gewacht, de afvoerbuis uitgetrokken en nu gaat ze weer.

Maar vorige keer evengoed buis uit getrokken en deed ze nog niets. Pluizenzeef maak ik bij elke beurt proper. Soms piept ze.

Heb 5 jaar garantie, is nu meer dan 2 jaar om, duurde meer dan een week eer iemand van het fabriek belde, deze vrouw aan de telefoon bleef er maar op wijzen dat ik vervoerskosten zou moeten betalen als repareur niets vindt, maar ja, nu gaat ze weer en straks misschien niet meer, alsook staat op mijn factuur, zie garantievoorwaarden op achterzijde blad, maar dit is blanco!

Zou dit kunnen komen door stof in afvoer, weet het niet meer, als ze dit nu zou doen na intensief gebruik, zou je denken een overbeveiliging maar volgende keer kan ze evengoed de volgende dag niets doen!

Wie weet raad aub?
 

Delady

  • #2
PS: is het normaal als je de afvoerbuis uittrekt en je voelt met je hand in de opening van de afvoer in de droogkast, dat het daar eerder nat dan vochtig is?
 

Co de Witgoedman

  • #3
Hoe lang is de afvoerslang (mag max 3 m zijn), loopt deze via een rooster naar buiten (verstopt nogal eens)?
 

Delady

  • #4
De afvoerbuis is een "geribbelde" aluminiumbuis van minder dan 3 meter.
De droogkast staat op de wasmachine, de afvoer komt opzij uit de machine en gaat dan recht omhoog met buiten een afvoerkap er op.

Maar ik vind het raar dat bijv. 's morgens ze al soms niet aan en dan weer wel, zoals vanmorgen en voor de rest van de dag geen problemen er mee gehad (tot de volgende keer).
 

Co de Witgoedman

  • #5
Is de ruimte als de droger niet start dan koud, dwz lager dan 15 graden Celcius?
Het kan dan zo zijn dat de temperatuuropnemer een te koude temperatuur heeft en de droger dan niets wil doen.
 

Delady

  • #6
Vandaag startte ik ze, draaide normaal, ga even later kijken en brandden de 3 lampjes en knop om ze aan te duwen. Alleen flikkert het lampje niet maar blijft branden.

Ik heb de deur opengedaan om opnieuw te starten maar geeft nu weer niets meer. Neen, ze staat niet kouder dan 15 graden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu