Waaier droogkast AEG PROTEX PLUS schuurt achterkant

Oowolven66

  • #1
Hallo,

Ik stel plots een hoog frequent schrapend geluid vast aan de achterkant van mijn AEG droogkast, type TC12H6MHP. Als ik de achterkant eraf haal, zie ik heel duidelijk dat de waaier tegen de achterkant schuurt.

Ik stel me nu natuurlijk de vraag hoe dat mogelijk is want er zijn maar drie mogelijkheden:
1) De buitenkant is naar binnen geduwd geworden ==> lijkt me onwaarschijnlijk
2) De waaier is meer naar de buitenkant komen te zitten ==> lijkt me onwaarschijnlijk
3) De stang waarop de waaier gemonteerd zit is iets gekanteld zodat de waaier niet meer mooi verticaal draait en daardoor bovenaan de buitenkant schraapt. Dat zou betekenen dat de motor niet meer zo vast zit als ie zou moeten zitten? Persoonlijk lijkt me dit de meest plausibele oorzaak.

Alvast hartelijk bedankt,

ps: er is geen discussie over de herkomst van het geluid: de achterkant toont vanbinnen wel degelijk een schuurspoor en als ik de achterkant weg haal is het geluid weg. Als ik de achterkant monteer en 3 mm spatie laat is er ook geen geluid maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. De achterkant zou mooi moeten aansluiten op de kast zelf.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De achterkant met tussenruimte monteren neemt de oorzaak niet weg.

Grote kans dat je moet kijken bij de ophanging van de motor en/of de trommel.
 

Oowolven66

  • #4
Alvast bedankt voor jullie reactie, maar het klopt. De ophanging van de motor was los gekomen. Er zitten zowel links als rechts witte plastieken houders die vanachter vast zitten me een lipje en vooraan met een vijs. Het lipje van die linkse houder was los gekomen zodat de motor aan de linkse kant wat hoger kwam te liggen en de waaier niet meer mooi verticaal stond en dus tegen de buitenkant aan schuurde.

Ik heb de houder terug op zijn plaats gezet en ik hoop nu maar dat deze blijft zitten. Sindsdien werkt hij weer aan 100% Al een drietal keren opgezet en geen probleem.
 

Lampje45

  • #5
Als de lip van de beugel niet gebroken is, dan is deze in het verleden niet goed gemonteerd geweest.
Want als de schroef aan de voorzijde vastzit, dan kan die kunststof beugel niet loskomen.
Maar het is opgelost, en bedankt voor de terugkoppeling
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu