Droger - Foutmelding waterresevoir vol??!?

WhoKnowsIT

  • #1
Droger - Foutmelding waterresevoir vol??!?

Beste Mensen,

Mijn Indesit droger geeft aan dat het water resevoir volzit????

Raar want hij is helemaal leeg er loopt namelijk een slangetje naar het waterafvoer dus die resevoir word niet eens gebruikt...

Slangetje geprobeerd schoon te spoelen...
Watertank uitgehaald en opnieuw ingedaan...
Stroom uur stekker uitegehaald...

Helaas na 10 minuten aanstaan geeft hij gewoon weer aan dat die vol zit en stopt die met drogen...

HELP!!!!

Financiel gezien is dit echt het meest rotte moment ooit dus hoop hier met jullie hulp dit op te kunnen lossen.. pfff...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk zit het pompje dat het condenswater omhoog moet pompen verstopt (door pluizen). Of is de (vlotter)schakelaar die in de buurt van dat pompje zit verstopt met pluizen.

Waar die onderdelen bij Indesit drogers precies zitten weet ik niet en evenmin hoe je er precies bij moet komen. Vaak kan dat door een zijwand te demonteren.

Het moet ergens onderaan achter of naast de condensor(dat uittrekbare ding) zitten.

Als je zou willen dat ik (of een van de echte witgoedtechneuten) nakijkt of er een serviceaanwijzing te vinden is, dat zou je toch wel even de gegevens van het typeplaatje van het apparaat moeten vermelden. Er is nu eenmaal niet maar één model wasdroger van Indesit!

Typevermeldingen helpen meestal meer dan 'HELP' roepen! :wink:
 

WhoKnowsIT

  • #3
Sorry haha de paniek nam even de verhand.

IDCE845BEU

Bedankt voor uw hulp!
 

WhoKnowsIT

  • #4
Zou iemand me aub tips kunnen geven!

Dank u wel!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik had eerst afgewacht of misschien een vakman nog verdere hulp kon bieden. Dat ben ik zelf namelijk niet. En ik heb voor deze machine ook geen servicedocumentatie.

Bij een vergelijkbare machine van Indesit zit het pompje links achterin. Je zou dan dus de linker zijkant eraf moeten halen om te kijken of dat inderdaad zo is en dan het pompje en de vlotterschakelaar controleren op vastzitten en/of vervuiling.

Om de zijkant eraf te kunnen halen moet je vaak eerst de bovenplaat verwijderen. Die zit meestal met twee schroeven aan de achterkant of geclipst. Schoreven verwijderen en bovenplaat een stukje verschuiven. Zo ongeveer, zelf geen exacte ervaring mee.

Er bestaat een reparatiehandleiding voor een dergelijk probleem. Die vind je hier.

Die handleiding is voor een geheel ander merk. Het is daarom niet gezegd dat de pomp er hetzelfde uitziet of op dezelfde manier gedemonteerd moet worden. Het is slechts bedoeld als een indicatie waar het om gaat. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu