Deur en telefoonbel 1 apparaat

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik had in mijn keuken een extra deurbel en extra telefoonbel : deze wil ik vervangen liefst door 1 apparaat doch als het moet 2 gelijke apparaten : de deurbel is 6V, de telefoonbel vermoedelijk 24 V. Bestaat hier een oplossing voor ? Merken die de twee voltages aan kunnen of waar je met dezelfde design 2 apparaten kan kopen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Let op een telefoonbel is geen 24V maar ca. 90 V (niet aankomen dus). de oplossing is om een apparaat op de telefoon aan te sluiten welke bij een oproep en relais schakeld (een spanningsgestuurde schakelaar) deze kan dan de normale bel bedienen (parallel over de beldrukker) Deze kosten ongeveer 80 euro.

Mvg Bert
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bert, bedankt voor je reactie doch de oplossing met een relais is ook een oplossing met 2 apparaten : dan kan ik al evengoed 2 bellen installeren. Ik denk dat ik mijn zoektocht beter kan toespitsen op het vinden van een merk waar deze twee bellen een gelijke design hebben.

Heb jij of iemand anders daar een idee over?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik werk in mijn schuur en wilde een exrta deur bel plaatsen, daarvoor heb ik een kabel heen en terug gelegd. Naar het nu schijnt verlies die die onderweg zoveel stroom, dat er van de ingevooerde 3 volt (lichtsignaal) nog geen 0,2 volt overblijft. heeft iemand daar een oplossing voor?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu