Demontage onderbouwverlichting met stopcontacten

Gerard29

  • #1

In mijn keuken heb ik een onderbouwverlichting (Dekorad) met twee stopcontacten. Een van de stopcontacten werkt niet goed meer.
Nu wilde ik het stopcontact losmaken, maar ik weet niet hoe dit het beste kan. Het lijkt erop dat de stekkerdoos (Rich Bay RG 02) gewoon zit vastgeklikt. Kan ik die er met een schroevendraaier uitwippen? Weet iemand hoe ik dit het beste kan losmaken???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zie rechts van het onderste pootje van de aarde een rond (metalen?) dingetje, is dat geen schroef?
 

Cool

  • #3
Wellicht kunt u de 2 overige (wcd + Schakelaar) ook ff de dekplaatjes verwijderen. Daarna kunt u misschien de rvs driehoek verwijderen en verder de/monteren?
 

Gerard29

  • #4
Helaas, onder het andere afdekplaatje zit ook geen schroef. Ik heb ook nog onder het dopje van de schakelaar gekeken, maar daar zit ook niets. Het dekplaatje van de schakelaar lijkt gelijmd, dat heb ik maar laten zitten.
Misschien is de bijgaande foto wat duidelijker. Een schroefje kan ik niet ontdekken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zit in het rechter afdekplaatje geen schroefje, zo te zien wel.
Dat afdekplaatje moet er af ander krijgt u het nog niet los.
 

Cool

  • #6
De 4 zwarte hoeknokken alsmede de 2 bredere nokken lijken over de plaat te vallen en de plaat 'vasthouden'. Bij gebrek aan beter zou ik ook de dekplaat van het rechtse wcd verwijderen en dan kijken of je met de nokken naar binnen buigen de plaat in beweging krijgt. Dat de afdekplaat van de schakelaar gelijmd is geeft misschien een eerder probleem weer en is wellicht een obstakel in de oplossing. Ik denk echt dat die 3 hoek eraf moet voor je verder kunt. Veel succes.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #7
In mijn keuken heb ik ook zo'n driehoekding, weliswaar met maar één contactdoos en zonder schakelaar.
Bij mij moet je eerst de contactdoosinzetten er helemaal uithalen door achter de plastic weerhaken te grijpen met een schroevendraaier. Daarna komt er een schroef in het zicht, waarmee het aluminium frame vastzit aan de kast.
 

Gerard29

  • #8
Met het indrukken van de plastic haakjes en wat gewurm is het mij gelukt om de onderbouw los te maken. Bedankt voor jullie reacties!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
5
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu