Dakkapel zinkzijwang

erol0106

  • #1
Goedendag

Vorig jaar hebben wij eindelijk onze dakkapel opgeleverd gekregen, na twee jaar van onvoltooid werk. De dakkapel is ongeveer 7 meter lang en beschikt over rolluiken, zinken zijwangen en een afvoer. Het probleem doet zich voor sinds de eerste dag van oplevering: bij zelfs een lichte wind ontstaat er een hinderlijk geklepper. Dit is zo ernstig dat het ons 's nachts wakker maakt, en het bevindt zich ook nog in de kamer van ons jongste kind.

Bij elk bezoek van de aannemer lijkt hij niet te weten wat hij moet doen; hij gaat het dak op, maar het probleem blijft bestaan. Afgelopen week, met twee opeenvolgende stormen, was het simpelweg onmogelijk om op zolder te slapen vanwege de overlast.

Als oplossing stelt de aannemer voor om de zijwangen te vervangen door trespa. Dit is echter juist wat wij niet wilden, aangezien de andere dakkapel aan de achterkant ook zinken zijwangen heeft. Ik heb het idee dat de aannemer de makkelijkste oplossing kiest, omdat er bij de andere dakkapel helemaal geen geluidsoverlast is bij winderig weer, en die heeft ook zinken zijwangen.

Heeft wellicht een ervaren klusser een idee wat het probleem hier kan zijn? Ik ben ten einde raad.

Dank alvast.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Maak is een foto van zo'n zijwang. Trespa als laatste opnemen voor de oplossing. Trespa is onderhoud, zink is altijd netjes.
 

erol0106

  • #3
De geel gearceerde plek is volgens de aannemer van de dakkapel en daar kan geen dakpan op, ook zoiets. Ik vermoed dat dit mogelijk verband houdt met de zijwang en dat het geklepper ontstaat als het waait. Hieronder vindt u een foto van de zinken zijwang.

dakkapel-zijwang.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mooi he. Vakwerk hoor.
erol0106 schreef:
De geel gearceerde plek is volgens de aannemer van de dakkapel en daar kan geen dakpan op, ook zoiets
Dat zou een stukje lood kunnen/moeten zijn. Heb je een idee welk materiaal daar werkelijk zit.
Heb je het idee dat dit licht te klapperen?
 

erol0106

  • #5
Ja, echt elke als ik eraan denk, kookt mijn bloed gewoon. Het is een lang verhaal met dit aannemer al vanaf 2021 mee bezig.

Klopt inderdaad dat is lood, snap nog steeds niet waarom dat zo is afgewerkt, maar zelfs nu accepteer ik dat doordat geklepper als het waait. Als dat geklepper maar opgelost is, moet er iets achter de zijwangen geplaatst worden dat wanneer het waait niet beweegt/ lawaai maakt?
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Je hebt een dispuut met je aannemer. Heel vervelend, maar daar is dit forum niet voor bedoeld.

Wellicht kun je in overleg met de aannemer een bouwpatholoog inschakelen om de oorzaak van het probleem te detecteren en op te laten lossen. (vraag dit schriftelijk!)

Als hij hier niet mee akkoord gaat, heb je in ieder geval extra munitie om hem in gebreke te stellen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als het lood is kan je dat zo vervormen of aanpassen dat een pan op een lipje van dat lood komt te liggen waardoor het niet meer kan opwaaien. Ook is het misschien mogelijk zwaarder dus meer ponds lood aan te brengen. Door het gewicht en een stuk stijver zou het misschien niet meer bewegen.
 

Charel

  • #8
Als iets kleppert dan wil dat zeggen dat het weg en weer beweegt en dat zou je dan ook moeten kunnen zien.
Ik zou dus de volgende keer dat het kleppert mijn hoofd eens buiten dat raam steken zodat je kan merken of die zinken bekleding hier of daar beweegt.
Zodra je dat opmerkt kunnen we verder zoeken naar een manier om dat op te lossen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #9
voor het lood een groter stuk toepassen zodat deze om de pan geklopt kan worden, de zinken bekleding is gefelst en zal normaal gesproken niet kunnen klapperen omdat elke strook word vastgezet en de volgende hier weer aan gefelst is.
 

Sander 1972

  • #10
Tussen de fels rand en kant pan. Zit daar nog een beetje ruimte? Of zit het heel strak waardoor de pannen het geluid versterken?? is maar een gedachte
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #11
Het zijn niet de rolluiken die de herrie veroorzaken?
 
  • Like
Waarderingen: Henk253 en Charel

Willem52

  • #12
Klappert de dakgoot niet op het rolluik
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #13
Walker schreef:
Je hebt een dispuut met je aannemer. Heel vervelend, maar daar is dit forum niet voor bedoeld.
Daarom gaat deze op slot. Succes met de afhandeling!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu