CV Ketel blijft verwarmen

Pieet

  • #1
Goedemorgen,

Onlangs heb ik een klokthermostaat gemonteerd (Elro KT200) conform instructies. Naar mijn idee functioneerde e.e.a. naar behoren de eerste dagen. De laatste tijd echter blijft de CV Ketel verwarmen. Wanneer het programma op 16 graden staat, blijkt het toch 23 graden te zijn als je thuis komt. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

Het viel me ook op dat het thermostaatje dat de ketelwatertemperatuur aangeeft op 0 staat. Wat is leidend voor de ketel, laatstgenoemd metertje of mijn kamerthermostaat?

Op mijn radiatoren zitten verder ook nog van die thermostaatkranen (0 tot 5). Die heb ik vol open staan, omdat dat al zo was toen ik het huis kocht (maar toen zat er dus geen klokthermostaat)...

Groeten Peter
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om een duidelijk antwoord te kunnen geven hebben we het type en merk ketel nodig.

Ik heb geen glazenbol zodat ik dat kan zien :wink:
 

Xr8

  • #3
Laat even weten wat voor ketel het is. Het zo nl ook een 3 wegklep probleem kunnen zijn. We zullen dan wel moeten weten wat voor toestel het is.

Zat er een aan/uit themostaat op, of een modulerende? In geval van modulerend is de kans groot dat u de bedrading op andere klemmen aan dient te sluiten, bij gebruik van een aan/uit model.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu