Buitenlamp met sensor gaat niet meer aan

ArjanT79

  • #1
Ik heb bij de voordeur een buitenlamp met bewegingssensor (en dag/nacht) hangen (Massive Oslo). Deze heeft een tijd goed gewerkt, dus de aansluiting klopt. Sinds twee weken doet hij echter niks meer.

Ik heb vanalles geprobeerd. Snel uit- en inschakelen, uit- en inschakelen met een tussentijd van 5 minuten, de regelaars op min en dag gezet, niks helpt.

Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

De buitenlamp zit op een dimmer (zat er nog van de vorige bewoners). Deze staat altijd gewoon voluit. Nou zou het kunnen dat het probleem is ontstaan toen we een feestje gaven en er dus iemand aan de dimmer heeft gezeten. Lijkt mij geen probleem als ik hem later gewoon weer aan zet, of kan dit wel een oorzaak zijn?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #2
Zekeringetje in de dimmer stuk.
Ik zou de dimmer er tussen uit halen.
 

ArjanT79

  • #3
Dat is het probleem niet. Ik heb in de lamp gemeten en er zit spanning op de draden vanuit huis. Er gaat dus iets mis tussen die draden en de lamp. Waarschijnlijk dus de sensor.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Als het echt de sensor is, dan is er weinig aan te doen. Je zou nog op de printplaat kunnen kijken, of er iets los zit of een onderdeel zichtbaar beschadigd is.

Even voor de zekerheid: Je hebt tweepolig en onder last gemeten en niet met zo'n schroevendraaier met lampje erin?
 

ArjanT79

  • #5
Ik heb inderdaad tweepolig gemeten (zwart en blauw uit de muur).

Wat is onder last?

Ik denk dat ik dan toch de sensor maar eens moet openschroeven. Ik dacht dat het misschien nog een reset van de lamp kon zijn die ik niet goed deed.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Onder last betekent met een aangesloten verbruiker, bijvoorbeeld een gloeilamp. Dat voorkomt dat je spanningen meet die door inductie ontstaan en die meteen zouden in elkaar storten, als er een verbruiker op komt.
Een tweepolige spanningstester, zoals die wordt gebruikt voor installatiewerkzaamheden, heeft meestal een ingebouwde last.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu