Buitenlamp met sensor aansluiten

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een buitenlamp opgehangen met buitensesor. Nu weet ik niet hoe ik de draden aan moet sluiten. Uit de muur komen een zwarte, een blauwe en een aardedraad. Tussen de sensor en een kroonsteentje lopen een zwarte, een bruine en een zwarte draad. Vanaf de lamp komen een bruine en een blauwe draad.
Welke draad moet ik waar aansluiten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Rob, het zit als volgt:
de draden die uit de muur komen zijn bedoeld voor een geaarde lamp. De aardedraad is de geel/groene. Zou je een metalen lamp ophangen dan zou je die aarde in de sensor met een apart kroonsteentje moeten doorverbinden met de geel/groene draad van de lamp. Maar je hebt blijkbaar een lamp die "dubbel geïsoleerd" is. Daar zit geen aardedraad aan! Dat betekent dat de aardedraad in de sensor gewoon met een klein kroonsteentje afgewerkt wordt, eventueel mag je heem ook met goede tape beschermen. Niet afknippen want je weet maar nooit, misschien hang je er later ooit tóch een metalen lamp!
Dat was dus de geel/groene draad.

De blauwe draad is de 'nul' Die moet op het kroonsteentje in de plek, gemerkt met N, waar ook de blauwe draad van de sensor zit. En daar komt óók de blauwe draad naar de lamp! Twee draden dus in één aansluiting, is lastig maar meestal lukt het wel!

De bruine draad uit de muur gaat naar de bruine draad in de sensor. Op die plek staat als het goed is de letter L. De zwarte draad in de sensor gaat naar de bruine draad van de lamp. Die zou normaal ook zwart zijn maar daar is blijkbaar van afgeweken door de fabrikant van de lamp!

Vraag: je hebt toch wel echt een lamp voor buiten? Is het trouwens een gecombineerde lamp/sensor of een losse lamp en een losse sensor? (ik denk zelf het laatste uit je verhaal op te maken). Kom je er nog niet uit, bericht dat dan hier even, dan kan ik je eventueel een tekeningetje sturen per email.
Dat tekeningetje hoort trouwens ook bij de sensor te zitten!

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu