Buitenkraan vernieuwen

K&H

  • #1
Sinds vorig jaar wonen wij in een andere woning. Nu hebben we gemerkt dat de buitenkraan lekt in het stuk muur waar de kraan in zit. Gezien het klusgedrag van de vorige bewoner vermoed ik dat de kraan er niet op reguliere wijze is ingezet. Het liefst zou ik de huidige “kraanbuis” verwijderen en dan een nieuwe plaatsen. Wat is daarvoor de makkelijkste/ beste manier?
De lekkage op de foto is overigens niet wat ik bedoel. Als de kraan een tijd openstaat, zie je dat de muur van binnenuit nat wordt. Dat is nu niet te zien. Op de foto’s zie je de voor en achterkant van de muur en de buis waar het om gaat. Kun je zoiets uitboren?

7895BB77-7ACE-4322-AABA-8E5F91DD4E46.jpeg C3CF8780-5D66-41FE-8AC9-26C1BFE690B2.jpeg E7259E93-26A1-4903-9E94-4A8766FD4019.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Plaats dan een "vorstvrije" buitenkraan. Deze gaat door de hele muur, en kun je aan de binnenzijde aansluiten op het bestaande leidingwerk.

Verwijderen: Afsluiter dicht draaien, kraan buitenzijde verwijderen, rozet verwijderen, leiding binnenzijde afzagen en de buis eruit tikken.

Belangrijk is dat het gat van de nieuwe kraan van buiten naar binnen iets schuin omhoog loopt. Wellicht moet je dus de boormachine met een 20 mm boor bij de hand houden.

NB: Als de leiding lek zou zijn, zou je continu een waterballet moeten hebben...
 
  • Like
Waarderingen: K&H

K&H

  • #3
Top. Bedankt voor de snelle reactie. Nee totaal geen waterballet. Maar zodra ik binnen de druk op de leiding zet (kraantje te zien op de foto) dan wordt de muur vochtig (nat is wat overdreven). Daarvoor hoeft de buitenkraan zelf dus niet opengezet te worden. Zodra ik dat kleine kraantje weer dichtdraai dan droogt het weer op. Dus ergens tussen het kraantje binnen en de buitenkraan moet een lekkage zitten. en aangezien ik de rest kan zien en voelen moet het wel binnenin zitten, was mijn idee.
In elk geval lijkt het me verstandig om de boel voor de zekerheid te vernieuwen. En dan koop ik zeker een vorstvrije kraan. nogmaals dank voor de reactie.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu