Bosch wasmachine verwarmt ook tijdens spoelen. Was komt er s

Edgold

  • #1
Ik heb een Bosch wasmachine WAE28490NL/04 FD8605 waar de was af en toe ook bij een lage temperatuurprogramma gloeiend heet uitkomt: de damp slaat dan uit de machine.
Ik heb hierover met Bosch gebeld en zij dachten in eerste instantie aan een slecht functionerende afvoerpomp. Zover ik kan zien verloopt het afpompen echter normaal.
Als mogelijk oorzaken dacht ik nu aan de vermogenssturing, de NTC voeler of de bedieningsmoduul.

Met een vermogensmeter kon ik echter zien dat het verwarmingsrelais regelmatig in/uitschakelt en dat het verwarmingselement ook bij spoelen wordt ingeschakeld (hetgeen niet normaal schijnt te zijn).
Omdat er wordt verwarmd tijdens het spoelen lijkt me een defect aan de NTC niet voor de hand te liggen (verwarming zou tijdens spoelen helemaal niet geactiveerd mogen worden) en omdat het verwarmingsrelais regelmatig in- en uitschakelt, en dus niet blijft plakken, lijkt me ook een defect aan de vermogenssturing niet waarschijnlijk. Mogelijk dus een defect aan de bedieningsmoduul: maar is het dan logisch dat programma’s normaal verlopen en alleen de aansturing van de verwarming “in de war
 

Repair-man

  • #2
Waarschijnlijk fout F20 in display of indien geen display dan foutmelding leds waarbij de de bovenste led (led-1) en led 3 gaan knipperen.

Je probleem zoals je hier opgeeft zou een afbreken van het programma moeten veroorzaken met bovengenoemde foutmelding.
 

Edgold

  • #3
Beste repair-man.
De machine heeft een display maar ik heb geen foutcodes gezien.
In mijn gebruiksaanwijzing staat niet over F20. Wat is de betekenis ervan en wat zou ik eventueel moeten vervangen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu