Blue Air AV4258TXE centrifugeert niet

RobK

  • #1
Geachte forum gebruikers,

Sinds dit weekend wil mijn 14 jaar oude (maar verder in uitstekende staat verkerende) Blue Air AV4258TXE wasmachine niet meer centrifugeren.

Het normale wasprogramma wordt goed doorlopen, maar als het op centrifugeren aan komt, dan lijkt het erop dat hij onvoldoende kracht heeft om op volle toeren te komen. Dit gebeurt zelfs met een lege trommel.

Mijn eerste idee was versleten koolborstels en dat bleek ook zo te zijn. Deze heb ik daarom vanmorgen vervangen, maar dat mocht helaas niet baten. De collector zag er verder prima uit; wat lichte krasjes, maar dat lijkt me na 14 jaar niet meer dan logisch. De lamellen lagen in ieder geval perfect vlak.

De volgende verdachte was de pressostaat, maar daar lijkt niets mee aan de hand te zijn. De slang kan ik zonder probleem doorblazen en de pressostaat zelf hoor ik klikken (3x) als ik op de opening blaas. Ik heb de machine voor de zekerheid nog een soda behandeling gegeven.

Ik heb toen maar eens geprobeerd om de motor onbelast te laten draaien, dus met de drijfriem verwijderd. Toen bleek 'ie opeens wél normaal te draaien.
De trommel draait echter soepel; er is weinig moeite voor nodig om hem in beweging te krijgen en als ik hem een slinger geef blijft 'ie netjes nog een aantal toeren draaien.

Al met al weet ik nu niet goed meer waar het aan zou kunnen liggen, dus alle tips zijn van harte welkom.


Alvast bedankt,
Rob.
 

Henny

  • #2
Drukken de koolborstels wel goed tegen de collector aan?
(kunnen de borstels vrij in de houder bewegen?)

Er kan natuurlijk ook een probleem met de motor zelf zijn.
Controleer anders ook eens het stuurmoduul van de motor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu