Blue Air AR3295TX wasmachine lekt

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmachine (Blue Air AR3295TX, uit 1990) lekt soms. Voordat ik een nieuwe koop, wil ik eerst eens zien of ik hem kan repareren.Na enige testen merkte ik dat het lekwater uit de zeepbakjes komt wanneer de wasmachine met water gevuld wordt: de wasmachine lijkt over te lopen. Er komt teveel water in.Omdat het overlopen niet altijd gebeurt, vermoed ik dat de detectie van de hoeveelheid water onbetrouwbaar is geworden. Ik kan mij 2 manieren voorstellen waarop de detectie gebeurt: via een niveaumeter, of via de schakelklok (water wordt toegelaten gedurende een bepaalde tijdsduur).Wie kan mij vertellen hoe de detectie van de hoeveelheid water plaatsvindt?Afhankelijk hiervan kan ik misschien de lekkage nog repareren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Maris,
dat jouw probleem foutieve waterdetectie is, is wellicht mogelijk. Echter zal ik de volgende punten eerst even checken: Vaak zijn de buizen, vanaf het zeepbakje naar de trommel, door de loop van de jaren dichtgeslipt met zeep(poeder), waardoor het schone water niet snel genoeg naar beneden kan stromen. Ook kan het zo zijn dat de pakking rond de zeepbakjes is gaan lekken, waardoor het schone water niet alleen door het zeepbakje stroomt, maar ook er langs. Dit kan je eenvoudig oplossen door de pakking te vervangen of door deze te verwijderen en kit (watervast natuurlijk) aan te brengen in de vorm van de pakking.

Mvg,
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo Maris,
Het niveau wordt bepaald met een niveau schakelaar, een soort membraan die de waterkolom in de machine meet.Via een schakelklok is niet mogelijk omdat de hoeveelheid water per tijdseenheid onder andere afhangt van de waterdruk.Op de zolder is deze al 1 atmosfeer lager dan in de kelder.Mogelijk is deze niveauschakelaar defect.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu