Blomberg Wa1320 overleden?

Danny32

  • #1
Hallo,

Vanochtend hoorde ik en klap, de aardlekschakelaar vloog eruit. Blijkt door wasmachine te komen. Blomberg WA1320. Hij wou net gaan centrifugeren. Heb nieuwe stop erin gezet, wasmachine het lampje links doet het niet meer, de wasmachine gaat wel aan en pompt. Hij maakt zijn programma niet af. Hij staat nog op centrifugeren. Hij maakt wel geluid maar gaat niet draaien. De stop zal niet voor niets doorslaan dus er is iets aan de hand. Heeft iemand een idee of is het gewoon einde verhaal? Hij is al zo'n 13 jaar oud. We zijn pas verhuisd en hij draait nu een maandje in het nieuwe huis. Heb de bovenplaat eraf gehaald (uiteraard stroom eraf), omdat ik dacht dat er misschien een zekering door is ofzo...

Groet Danny :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels op de motor, vervang ze als ze korter zijn dan 15 mm.
 

Danny32

  • #3
De Koolborstels, kunnen die ook kortsluiting veroorzaken dan? Ik ga wel ff proberen. Zit bij de motor heb ik gelezen op jullie site waar dat ga ik wel ff uitzoeken. Moet ik de motor er helemaal uithalen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Koolborstels kunnen ook sluiting en uitval van de aardlek veroorzaken.
Het hangt van het type af of u er zo bij kunt, soms zitten de koolborstels aan de snaarkant, soms aan de achterkant van de motor, in het laatste geval is het handiger de motor er even uit te halen.
 

Danny32

  • #5
Bedankt voor de info. Ik ga dalijk even aan de slag. Ik laat nog het nog wel even weten.
 

Danny32

  • #6
:D Gevonden ! De hele motor moest eruit, was wel ff pielen maar ze zijn eruit. De koolborstel links is 6 mm en rechts ongev. een cm. Die ga ik opnieuw bestellen...Dank u voor uw deskundigheid en hopelijk is het probleem hiemee verholpen :P
 

Danny32

  • #7
Beste Jan,

Ik heb nieuwe koolborstels erin gezet. Maar geen resultaat. Hij blijft pompen maar gaat niet centrifugeren. Het lampje van het ronde schijfje waar het programma op staat blijft ook uit. Hij blijft hangen op het programma net voor het centrifugeren. Ik heb de printplaat ook al schoongemaakt. Ik denk dat ik het einde verhaal is.

Groeten Danny :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Werkt de afvoerpomp wel goed ?
 

Danny32

  • #9
Beste Jan,
Bedankt voor je tips, maar ik ga er verder geen moeite meer in steken. De afvoerpomp doet het als enige nog. Ik heb het geprobeerd. Hij heeft denk ik met het uitslaan van de aardlek de genadeklap gehad. Misschien wel veroorzaakt door de koolborstels. Nogmaals bedankt voor je tips. De machine is 13 jaar oud. Ik ga een nieuwe kopen. Dus hij is inderdaad overleden. RIP Blomberg en bedankt voor je trouwe dienst :wink:

Groet Danny :cool:
 

Martien 59

  • #10
Ik ben nog noit geen motor tegen gekomen waar de koolborstels aan de snaarkant zitten
zal de eerste zijn heb er wel duizende vernieuwd
 

Martien 59

  • #11
Als de koolborstels 15mm lang zijn werke alle machines nog perfect
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu